woensdag 10 september 2008

Op visite

Vanochtend was ik op bezoek bij de twee dames die ik had leren kennen bij de cursuspresentatie van Quiltshop Leur. Deze twee dames quilten al 15 jaar samen op woensdagochtend. Ze zijn hiermee begonnen toen ze beide gepensioneerd raakten na hun werk bij VenD.
Adrie gaat altijd naar Lia toe en dus ging ik vandaag ook naar Lia toe. Bij binnenkomst was meteen al te zien dat er een quiltster woont.

Dscn0013
Lia maakt voornamelijk kleinere werken. Er hingen verschillende werkstukken aan de muur. Andere quilts hingen op een rek in de hal:
Dscn0014_3

Dan lag er ook nog een hele stapel quilts in de kast. Lia vervangt de werkstukken aan de muur regelmatig voor anderen uit de kast. Alles wat de dames maken is volledig met de hand gedaan.
Er is twee jaar geleden speciaal voor hen een tentoonstelling georganiseerd met alle quilts van beide.
Dscn0022

Degene die deze tentoonstelling organiseerde heeft een boek samengesteld met foto's en met reacties van mensen. Wat een geweldige herinnering.
Dscn0026_2De dames mogen trots zijn op hun werk. Ze hopen zelf dat ze nog jaren vooruit kunnen want ze hebben nog veel plannen en nog meer lapjes voor nog heel veel quilts.

Geen opmerkingen: