maandag 28 februari 2011

Nieuwe bestemming

Vorig jaar rond deze tijd, nam ik een stapeltje lapjes ter hand en knipte ik daarvan 24 blokken met de mooie naam Alaska Homestead. Een bestemming voor deze blokken had ik nog niet. Gisteren heb ik de 4 laatste blokken in elkaar gezet:
CIMG4336
Nu was laatst mijn broer hier met zijn dochtertje van 10 jaar oud. Mijn nichtje toonde veel belangstelling voor mijn quilts en mijn lapjes en ik beloofde haar om een quilt voor haar te maken. Ik liet haar lapjes kiezen om te bepalen van welke kleuren zij houdt. Ze koos allemaal pastelletjes met zo weinig mogelijk motiefjes erop. Zacht roze, heel licht groen, zacht lila etc. Toen bedacht ik dat ik deze blokken aan het maken was met ook allemaal zachte kleurtjes. Ik liet ze haar zien en zij vond ze helemaal leuk. De nieuwe bestemming was gevonden. De 24 blokken gaan gecombineerd worden met diverse zachte pastelkleurtjes en mijn nichtje krijgt haar eigen quilt.
CIMG4337
Ik ben al lekker aan het schuiven met de blokken om te kijken hoe ik het wil hebben. Daar ben ik nog niet helemaal uit, er is ook zoveel mogelijk. Maar juist dat schuiven is zo'n leuke fase in het quiltgebeuren. Kijken wat de mogelijkheden zijn en verder gaan met wat jezelf het leukst vindt. 
En wat ook leuk is, is dat ik weer een reden heb om binnenkort lapjes te gaan kopen.
Fijne maandag.
Groetjes Elle

5 opmerkingen:

Josee zei

Fijn dat je een bestemming hebt gevonden. Leuk dat je nichtje er graag een quilt van wil hebben.
Succes met afmaken.

goof zei

Je nichtje boft enorm met zo'n Schat van een tante!
:o)

Anita zei

Wat zal je nichtje straks blij zijn met zo'n mooie quilt.

PetraM zei

Wat wordt dit een leuke quilt. Daar zal ze heel blij mee zijn leuk dat je hem voor haar maakt.

Balsemien zei

Hoi Elle, wat lief dat je een quilt voor je nichtje maakt. Ben benieuwd hoe je ze in elkaar gaat passen en ik kom weer even kijken...