dinsdag 8 februari 2011

Restjes 'maken'

Voor de vingerhoedjesquilt zijn er ontzettend veel lapjes nodig. Hiervoor gebruik ik niet alleen restjes maar snijd ik ook mijn nieuwe lapjes aan. Uit elk lapje haal ik drie vingerhoedjes, later passeren ze waarschijnlijk allemaal nog een keer de revue om opnieuw een paar hoedjes uit te halen. 
Sinds mijn verjaardag heb ik deze twee leuke jelly-rolls liggen.  CIMG3165
Nu wilde ik hier graag wat hoedjes van knippen maar niet voordat ik de stroken in vierkanten had gesneden voor een quiltje. Dat heb ik dus gisterenavond gedaan. De 20 stroken zijn allen in 20 vierkantjes gesneden. Uit de reststukjes kon ik vervolgens 2 of 3 hoedjes halen. De voorraad hoedjes steeg zo weer met ongeveer 50 stuks (dat is 1 rij) en de vierkantjes liggen te wachten om verwerkt te worden tot bijvoorbeeld een +++quilt:
CIMG4272
 Of het zou ook zoiets kunnen worden:
CIMG4275
Er is natuurlijk veel meer mogelijk maar dat ga ik nu nog niet uitzoeken. Voorlopig gaan deze vierkantjes terug de kast in want ik heb al genoeg onderhanden.
De gele en groene hoedjes passen heel goed in de vingerhoedjesquilt want ik ben nu eenmaal dol op lentekleuren.
Een zonnige dag,
Elle

5 opmerkingen:

jeanet zei

Wat een leuke, fleurige stofjes! Tja, die vierkantjes kunnen inderdaad op alle manieren bijelkaar, altijd leuk!Ik heb de vingerhoedjes voorbij zien komen bij Supergoof; ga je ze ook allemaal met de hand maken? Wat een werk! Voorlopig ga ik er niet aan beginnen, stel je voor dat ik ook besmet raak met het virus....;-) Succes ermee! Groeten Jeanet

Anita zei

Wat een gezellige voorjaarsstofjes. Ik zit nog te twijfelen over de vingerhoedjes.

nelleke zei

Hallo Elle,wat een mooie kleuren zitten er in deze jellyrolls daar kun je wel weer een leuke quilt van maken, net als je bloemenquilt die is ook heel apart geworden en erg mooi.Wil je nog veel succes wensen met het virus ik zie hoe langer hoe meer mensen besmet raken met dit virus.Groetjes Nelleke

PetraM zei

Die zien er leuk en erg vrolijk uit. Leuke kleuren en ik zie en lees dat het virus hier ook helemaal is aangekomen. Leuk hoor.

Anja v.d. Ham zei

Die plusjes van vierkantjes komen me bekend voor. Die heb ik ook in de bolquilt. Toch weer een leuk effect om te zien!. Ik heb gisteravond de laatste steekjes in de plusjes gequilt. Pffffffff. Nu de afwerkbies nog en dan is 't ie eindelijk klaar. Succes met het kiezen hoe je de vierkantjes gaat leggen.
groetjes Anja.