vrijdag 25 februari 2011

Een leuk werkje

De  lapjes voor de Japanese Boxes zijn geknipt. Een leuk werkje. Het gaat hier om een kussenhoesje dus alle lapjes passen gewoon op de tafel. Ik maak niet vaak kleine werkjes, maar het is toch erg leuk om het op tafel te zien liggen zoals het uiteindelijk gaat worden. De gekleurde lapjes zijn nog niet helemaal goed verdeeld zie ik zo op de foto. Dat komt later wel
CIMG4335
Nu ga ik de lapjes netjes opstapelen. Het was de bedoeling om dit pakketje mee te nemen naar het quiltweekend. Dat is echter pas over 4 weken. Ik heb zo het idee dat er voor die tijd ook heel wat momenten zijn waarvoor dit een prima werkje is. Ik weet dus niet zeker of ik er zolang af kan blijven. We zullen zien, niets moet, alles mag, wat dit betreft. 
Het is ook een heel mooi idee om deze japanse doosjes te maken, met stukjes van zijden stropdassen. Jopie gaat dat doen voor haar vriendin, die vorig jaar haar man verloren is. Morgen wil ik dit pakketje aan mijn schoonmoeder laten zien. Zij wil graag wat maken van de stropdassen van mijn schoonvader.  Twee jaar geleden is hij overleden en vandaag is het zijn geboortedag. Morgen, komen we met de familie bij elkaar en gaan we met elkaar uit eten. Vandaag is het ook de trouwdag van mijn ouders. 46 jaar zijn zij al gelukkig met elkaar. Hopelijk komen daar nog heel veel jaren bij. 
Fijn weekend allemaal.
Groetjes Elle

6 opmerkingen:

jopie zei

een fijne dag elle en s6 met al je werkjes. ik ga vanmiddag even naar leur om vast stofjes te zoeken voor de stropdassenquilt, lijkt me echt een heel leuk ook om met die stropdassen te werken, mooie herinneringen tijdens het patchen en quilten :-).

Gert zei

Superleuk Elle. Nu al, terwijl alles nog in elkaar gezet moet worden. Ik wil deze techniek ook ooit nog eens gaan maken. Veel succes met deze mooie kussenhoes.

PetraM zei

Wat een leuk werk is dit en gefeliciteerd met je ouders. Dat is zeker een hele tijd en sterkte vandaag.

Josee zei

Wat een optisch wonder.
Van harte met de trouwdag.

Monique zei

Hoi Elle,

Ik moet zeggen dat ik als een "blok" voor dit patroon ben gevallen. Ik kom er alleen niet uit, is het nu gewoon een baby block of zijn het meer pastilles ?
Wil graag iets doen met mijn Kaffe Fassett lapjes en dit lijkt me wel wat.

Groetjes
Monique van Nus

sabine.v zei

De Japanese doosjeskussen zal een blikvanger worden op jullie quiltweekend. Alvast veel plezier !
En dat je ouders nog vele mooie dagen samen mogen zijn !