dinsdag 1 februari 2011

Mooie lapjes en een leuk idee

Toen ik vorige week in Woudrichem was, heb ik niet alleen het stofje voor de afwerkbies van de Zweedse bloemen gekocht. Mijn oog viel namelijk op een lapje dat ik per sé wilde hebben. Wat is dat toch, dat een lapje je aandacht trekt en dat je dat dan niet meer los kunt laten. Een licht lapje met een kleine bloemetje in oranje en bruin. Aan één zo'n lapje heb je natuurlijk niets en dus kwam er al gauw een oranje-rood en een bruin lapje bij. Nu moet je niet denken dat die er zo 1,2,3 bij gevonden waren want moest het nu oranje-rood of rood-oranje zijn (ja, echt waar, er waren twee kleuren die heel dicht bij elkaar lagen. En kan er dan nog een andere oranje of rode bij en zo ja, welke kleur dan? Altijd ontstaat er dan zo'n moment dat ik het even niet meer weet en geneigd ben om alles maar terug te leggen. Maar ja, dat ene bloemetje wilde toch echt mee en het liefst in een leuke combi. De keuze viel tenslotte op de oranje-rode; de bruine was er snel bij gekozen. 
CIMG4216
Nu zag ik hier een heel leuk idee voor deze nieuwe aanwinsten. Deze molentjesquilt lijkt me een heerlijk project om tijdens het quiltweekend van Quilt it and Dotty te gaan maken op de naaimachine. Het derde weekend van maart is het zover en ik ben al aan het aftellen. Het was vorig jaar zo gezellig en ik verwacht dat het dit jaar niet anders zal zijn. Zo'n weekend geheel in het teken van quilten en gezelligheid is echt ongekend.

CIMG4217
Voordat ik met dit leuke molentjesproject kan beginnen, zal er toch nog wel een lapje (of twee) bij gezocht moeten worden. Een leverkleurig lapje en??? Ik zou het niet weten, dat wordt nog zoeken. Gelukkig heb ik daar nog een paar weken de tijd voor.

De voorpret voor het Dotty-weekend kan beginnen!

Groetjes Elle

2 opmerkingen:

Anita zei

Mooie stofjes heb je bij elkaar gezocht. En een weekend met alleen maar kletsen en lachen en quilten. Heerlijk.

PetraM zei

Ja zo'n lapje wat je aandacht trekt is erg moeilijk om te laten liggen. Je hebt er ook twee mooie bij gevonden. En het quiltweekeinde lijkt me ook heerlijk. Die voorpret is alleen al erg leuk.