maandag 31 januari 2011

Een quiltster vermaakt zich overal.

Zaterdag gingen we naar de Music Store in Keulen. Samen met DH, oudste DS en jongste DS en nog twee vrienden, reden we met een volle bak richting Keulen. Een elektrische gitaar met versterker en een keyboard stonden op het verlanglijstje. Ik was gelukkig zo slim om wat te patchen mee te nemen in de auto. Aangezien alle knullen mij boven mijn hoofd gegroeid zijn, besloot ik helemaal achterin te gaan zitten. Wat weinig beenruimte maar voor mij net voldoende en wel lekker goed daglicht bij het linker raampje. Ik heb me twee uur kostelijk vermaakt met het geklets van de jongens (waar ik toch aan deel kon nemen) en met mijn handwerkje achterin.
CIMG4210
Toen we een poos in de Music Store rondgelopen hadden en de jongens een testruimte indoken, heb ik me in een heerlijke, grote leunstoel gevleid en mijn patchwork weer ter hand genomen. Ik snap achteraf niet goed dat er slechts drie blokken af zijn gekomen. Tja, in de auto gaat het toch niet zo snel met alle trillingen en bewegingen. Ik heb ook niet echt een hoog tempo, het ging gewoon lekker op het gemakje.
CIMG4209
Het was zaterdag prachtig weer en toen we zo'n beetje uitgekeken waren hebben we nog een poos rondgelopen in Keulen. Hier wat eten, daar wat drinken en toen toch nog een keer terug naar de winkel om het keyboard nu echt te kopen. Inmiddels was het zes uur. Het keyboard ging de auto in en wij gingen een Italiaans restaurant binnen (tja, vier pubers, die willen allemaal pizza eten). Het was nog rustig in het restaurant en wij hadden het gezellig tot een Duitser in perfect Engels ons de les kwam lezen. Wij Hollanders waren druk, we praatten te hard, we hadden geen respect voor anderen. Ook op het strand gedroegen wij ons a-sociaal en we moesten leren om ons beter te gedragen. Hij wilde rustig eten en lezen en had last van ons. Oei! Met toch iets gedemptere lol aten we verder. Het eten smaakte trouwens prima. 
Daarna terug naar huis. Het was een leuk en gezellig om met 5 mannen op pad te zijn. 
Inmiddels liggen de 3 blokken bij de andere 16 en liggen er nog 5 in mapjes te wachten op een volgend uitstapje. 
CIMG4212
Ik weet nog steeds niet hoe ik deze blokken ga verwerken maar bedacht gisteren, dat het misschien leuk is, om ze te combineren met blokken waarop ik oude kantjes en bandjes naai. Wie weet, we zullen zien.
Groetjes Elle

2 opmerkingen:

Anita zei

Dat was een gezellig uitje. Ik vind het knap dat je zo goed kunt naaien in een auto. Ik kom niet verderdan hexjes.

PetraM zei

Je hebt je "vrije"tijd erg goed gebruikt en mooie blokken gemaakt en het klinkt idd als een leuk dagje uit.