maandag 10 januari 2011

Jawel

Jawel, er is weer eens wat gequilt aan de Zweedse bloemen. Ik denk dat deze quilt toch zeker 2 maanden stil heeft gelegen. Nu zijn de bloemen af en ben ik bezig met het quilten van bloemen in de rand:
CIMG4124
Voor de rand gebruik ik de mallen van de bloemen in de quilt. Nu zie je pas echt het effect van het quiltgaren met het kleurverloop. Op de foto is dat niet zo zichtbaar maar in het echt is dat wel heel leuk.
CIMG4123
Ook heb ik aan de Meadow Breeze gewerkt. Het eerste blok van de zijrand is geappliceerd. Wat een priegelwerk is dat. Ik teken op de ondergrond waar de deeltjes moeten komen maar op 1 of andere manier lukt het niet om de stofdeeltjes precies op die lijntjes te krijgen, ondanks de speldjes die ik gebruik. Gelukkig maakt het niet uit of het 'plaatje' iets meer links of rechts komt te staan. Het resultaat is oké.
CIMG4126
Er ontbreken nog 3 kleine en 1 grotere cirkel. Die doe ik op het laatst, ik doe eerst alle bloemetjes. Pat Sloane, die dit patroon heeft ontworpen (free pattern) appliceert alles op de machine, ik vind het leuker om het met de hand te doen. Ik priegel de komende tijd dus lekker voort....
Groetjes Elle

5 opmerkingen:

Annelies vdB zei

Je hebt veel gedaan ! Mooi hoor.

Anita zei

Je bent druk bezig. Je meadow Breeze wordt hel mooi. De`Zweedse bloemen spreken me ook wel aan.

Hennie zei

Je quilt wordt prachtig Elly en de geappliceerde bloem ziet er ook mooi uit.
Groetjes Hennie.

lheurebleue zei

wat een mooie kleuren!

Marja zei

Wat wordt de zweedse bloemenquilt mooi zeg.
En je speigelboekje is ook heel mooi.
Degene die hem krijgt zal er best blij mee zijn.
Een vriendin haar dochter is ook zwanger. En ze mijn boxkleed gezien. En nu wil zij ook zo een soort boxkleed gaan maken. Dat allemaal door jou boxkleed!!!!!
Ben benieuwd hoe die gaat worden.
Gr Marja