donderdag 27 januari 2011

Zweedse bloemen in bloei

De Zweedse Bloemenquilt is af! Gisteren is de afwerkbies er omheen gezet. Daarvoor moest ik gisterenochtend eerst gezellig op pad en natuurlijk wilde m'n quiltende buurvrouw Suzanne wel mee. We reden naar Woudrichem omdat ik weet dat ze daar een grote collectie Kaffe Fasset stoffen hebben. De Zweedse Bloemen hebben als basis ook 15 lapjes van deze goede man. De keus was groot en moeilijk. Er zitten zoveel kleurtjes en stofjes in de quilt dat het niet uit lijkt te maken. Toch wil je juist dat ene stofje vinden dat van alle stofjes er het allerbest bijpast. 
Dit is het resultaat:
CIMG4184
Een bies waar zowel lila, als geel, als een beetje groen, rood en oranje in zit en die, een niet al te groot patroon heeft. Het is toch wat, dat je voor een klein randje stof, 25 cm, een hele ochtend op pad kunt zijn (heerlijk) en vervolgens een middag bezig kunt zijn om daarvan een smal randje van nog geen centimeter breed te maken. Wat hebben we toch een rare hobby.
Van dichtbij ziet het er zo uit:
CIMG4186
Het paarse achterkantje is een oude lap die mijn moeder ooit heeft gekocht voor een rok en al jaren in de kast lag. Ik vond het prima als achterkant. 
Nu nog een label natuurlijk. Van de 15 gebloemde lapjes heb ik geen snippertje over. Ik zal het label dus moeten maken van restjes effen stoffen en een randje van de bies. Op het label zal komen staan: Zweedse bloemen, zomer 2010 - jan. 2011. En dan natuurlijk mijn naam en woonplaats.
Groetjes Elle

7 opmerkingen:

Anita zei

Wat is hij mooi geworden. Het biesje is goed gekozen.

Annelies vdB zei

Erg mooi !!

nelleke zei

Hallo Elle je quilt is erg mooi geworden en ook erg leuk volgens mij om te maken met de gekleurde stofjes van KF.Je bies is er ook super bij.En een reisje naar Woudrichem is toch ook niet weg?Groetjes Nelleke

Michi Hessels-Stawski zei

Hallo Elle, wat een prachtige quilt heb je weer gemaakt.
Je neemt hem toch wel mee naar het quiltweekend he, dan kunnen we hem live bewonderen!!
groetjes, Michi

jopie zei

hij is leuk geworden elle en ik wil je veel succes met je grootse plannen, er komt veel bij kijken he....dat schreef je ook al, groetjes en tot woensdag, jopie

Joyce zei

Elle je Zweedse bloemen stralen!! Heel erg leuyke quilt is het geworden. Veel plezier ermee!!
:0))

PetraM zei

Hij is erg mooi geworden. En wat een leuke achterkant.