donderdag 13 januari 2011

Spiegeltje, spiegeltje.....

Samen met mijn quiltende buurvrouw Suzanne, breng ik heel wat uurtjes door, kletsend over quilten en vele andere zaken. De maandagochtend is de laatste tijd weer zo'n vast momentje. Van 10.30 uur tot even na 11.00 uur, tussen het poetsen door, wippen we even bij elkaar binnen voor 'een bakkie'.
Zo ook maandag j.l.. Suzanne is begonnen aan een caleidoscoopquilt en heeft daarvoor enkele spiegeltjes gekocht. Via twee, aan elkaar geplakte spiegeltjes, kun je immers zo mooi zien wat er gebeurt als je een bepaald deel van de stof gebruikt en gaat herhalen. 
CIMG4136


Ik liet Suzanne zien dat ik voor mijn spiegeltjes een speciaal mapje heb (zie rechter zijkolom). Suzanne ging weer weg en tijdens het strijken bedacht ik, dat ik wel zo'n zelfde mapje voor haar kon maken. Ik wist dat ik nog 1 kartonnage pakket had liggen en lapjes in Suzanne haar smaak had ik ook, daar was ik zeker van.
Maandagmiddag legde ik mijn overige poetswerkzaamheden opzij om te beginnen aan deze veel leukere taak en zo werd dit spiegelmapje geboren. Ik gebruikte hetzelfde patroontje als bij mijn eigen mapje (eigen ontwerpje) en het resultaat? Kijk zelf maar:
CIMG4133
Boekbinderslijm had ik niet meer, dus dinsdagochtend eerst daarvoor op pad. Toen kon het mapje verder in elkaar gezet worden. Ik kon niet wachten om het mapje te gaan brengen omdat ik toch wel bang was dat Suzanne zelf ook het plan had opgevat om er 1 te gaan maken.
CIMG4144


Suzanne was er blij mee en daar werd ik dan weer blij van. Het was een erg leuk 'tussendoortje'. Nu weer verder met de Meadow Breeze en de Zweedse bloemen.
Groetjes Elle

8 opmerkingen:

Annelies vdB zei

Wat leuk en handig om de spiegeltjes op die manier te verpakken.

Anita zei

Wat een schattig mapje. Wat zal je buurvrouw daar blij mee zijn.

PetraM zei

Wat een leuke map en ook cadeautje. Ik moet er zelf nog steeds eentje maken ga ik ook gauw eens doen.

Hennie zei

Wat leuk zo'n spiegel mapje ! ! !
Groetjes Hennie.

Balsemien zei

Leuk, zo'n spiegelmapje! En wat is er leuker dan elkaar blij maken?!

lheurebleue zei

leuk dat je op mijn blog kwam. wat handig dat spiegeltje! en nu ook nog in zo'n mooi jasje!

Joyce zei

Wat een gezellige buuf en wat een geweldig leuke map!!
Veel plezier met je blommenquiltwerk, 't wordt prachtig.
:0))

marian'ne m zei

Wat een mooi mapje geworden, lief cadeau !!

En ik zie hiervoor heel veel bloemerig moois langkomen.

En weer eens zichtbaar naar je ((zwaaien)) !!;-)