donderdag 6 januari 2011

Weer lekker bezig

Eindelijk ben ik weer eens lekker bezig met de Meadow Breeze. Het lag een tijdje stil maar ik zit er nu weer helemaal in. Even een 'bureau-impressie':
CIMG4112
Op dit moment ben ik de driehoeken aan elkaar aan het zetten zodat er 8 nieuwe ondergrondjes voor applicaties gaan ontstaan. Ik ben met de laatste stukjes bezig. 
Ik kijk even terug op mijn blog en ik zie dat ik nog geen foto heb laten zien van het middenstuk. 
CIMG4113
Wat een vrolijk, kleurrijk geheel, hè. Daar kan ik het voorjaar mee in. Het zou leuk zijn als hij aan de muur kan hangen als de voorjaarsbloemen in bloei staan. Ik moet voor het middenstuk nog enkele kleine cirkeltjes knippen en appliqueren.
Het appliqueren doe ik als volgt. Op de ondergrond geef ik aan waar het stofdeeltje moet komen. Ik maak kleine knipjes in het te appliqueren stukje en sla tijdens het naaien, steeds weer een stukje naar binnen. De applicatie komt er prachtig bovenop te liggen. Vervolgens knip ik de stof aan de achterkant weg zodat straks de vulling er mooi in kan waardoor het deeltje er nog mooier op komt te liggen. Als ik dan later langs de deeltjes quilt, dan lijkt het haast trapunto, zo mooi opgevuld ziet het er dan uit.
Met de volgende rand eraan gaat het er ongeveer zo uitzien, de oranje bloemetjes moet je er nog even bij fantaseren.
CIMG4114
Ik ga weer aan de gang. Tot gauw.
Elle

6 opmerkingen:

jeanet zei

Wauw, wat wordt dat ontzettend mooi. Prachtige kleuren en zóó precies! Echt een kunstwerk.

Hennie zei

Wat Moooooi, prachtige voorjaars quilt ! ! ! De kleuren zijn ook erg mooi.
Groetjkes Hennie.

PetraM zei

Hij wordt mooi, een prachtige vrolijke quilt om aan te werken.

Anita zei

Heel veel succes met het verder werken aan deze mooie quilt. Maar het is zo'n feest om eraan bezig te zijn. Hij hangt nu boven mijn bank en brengt al een beetje voorjaar in huis.

inge zei

't wordt prachtig! heel mooie kleuren!

Josee zei

Je hebt weer aardig wat moois gemaakt. Fijn dat de rugbyquilt door de ontvanger zo gewaardeerd wordt, dat is toch leuk om te horen.