maandag 7 februari 2011

Vingerhoedjes gesignaleerd!

Het was onontkoombaar, het virus heeft toegeslagen. Maar ik ben er niet ziek van, integendeel! Dit weekend zijn er meer dan 100 verschillende lapjes door mijn handen gegaan en uit elk lapje zijn 3 vingerhoedjes geknipt. Zo'n vierhonderd oranje, gele, bruine, blauwe, groene en witte lapjes vormen het begin van een heuse Vingerhoedjesquilt.
CIMG4259
Natuurlijk was Supergoof hiervoor de grote inspiratiebron maar de quilt van Jopie trok me over de streep. Jopie zit bij onze bee 'de Quilties'. Woensdag liet zij haar quilt zien en hield 'm als een prachtige strapless-jurk voor zich. (Dat is trouwens een supergaaf idee, het zou werkelijk een prachtige, unieke jurk zijn). Jopie gebruikt allerlei verschillende kleuren en het wordt een prachtige, vrolijke quilt. Ik heb me nog enkele dagen in weten te houden maar toen lukte het echt niet meer. Het begin is gemaakt. Mijn hoedjes zijn 3,5 cm hoog en breed. Het smalste stukje is 2 cm. Ik heb uitgerekend dat ik 2500 lapjes nodig heb om 1.40 x 1.80 m te krijgen, dus na deze eerste lichting van 400 lapjes, moeten er nog heel wat geknipt gaan worden.
Ook is er dit weekend nog gewerkt aan de Meadow Breeze en ik heb mijn nichtje beloofd dat ik voor haar een quilt ga maken. 
Nu gauw aan de poets zodat er voldoende tijd over blijft om verder te gaan met al die heerlijke projecten.
Groetjes Elle

5 opmerkingen:

Annelies vdB zei

Je hoeft geen dokter te zijn om het virus vast te stellen.
Veel plezier !

jopie zei

ach meid, sterkte dan maar met het virus :-) ik zal wat restjes voor je meebrengen as vrijdag, felle kleuren begrijp ik of zomaar van alles wat een beetje?? To vrijdag groetjes Jopie

Anita zei

Veel plezier met je virus. Ik voel het ook al naderen.

Gert zei

Leuk zeg, dat jij ook besmet bent met het virus. Ik ben tot nu toe nog niet besmet, maar vind het wel erg leuk. Misschien ooit in de toekomst? Jij in ieder geval veel succes en plezier gewenst: ik lees graag de vorderingen.

PetraM zei

O wat een ontzettend leuk virus is er bij je op bezoek. Zo lekker vrolijk, veel plezier ermee.