donderdag 10 februari 2011

Vrolijkheid in huis

Nu de Zweedse bloemenquilt helemaal af is, wilde ik hem nog eens goed op de foto zetten. Ik heb slechts een gelige foto van de totale quilt. Maandag was het even zonnig. Ik heb de quilt op de stoep voor het huis gelegd omdat ik achter het huis niet voldoende zon had. Het waaide nogal en het was dus nog best een onderneming. Ik stond tegen de haagbeuk waar steeds blaadjes afwaaide als ik er tegen stootte en de quilt waaide steeds dubbel. Het is gelukt, ik heb de zonnige foto's die ik zo graag wilde. 
CIMG4267
 Ik ben erg blij met deze quilt. Het is een eigen ontwerp. 15 Kaffe Fasset lapjes van 15 x 15 cm vormden het uitgangspunt voor deze quilt. Een leuk vakantieproject zou het zijn. Daar we de vakantie in Zweden zouden doorbrengen, googlede ik op 'Zweedse bloemen'. De 'Zweedse kornoelje' rolde uit deze zoekopdracht. De vorm van dit bloempje was, met zijn vier blaadjes, prima geschikt voor mijn quilt.
CIMG4264
Ik ben absoluut geen tekenaar maar zo'n eenvoudig bloemetje tekenen, dat ging nog wel. Ik bedacht een leuke manier om de lapjes optimaal te gebruiken. Zowel de uitgeknipte bloem als de stof rondom de bloem werden op een effen ondergrondje geappliqueerd. 
CIMG4265
In de zomervakantie begon ik ermee en hij ging inderdaad mee naar Zweden waar ik, heerlijk zittend op de veranda van ons vakantiehuisje, eraan werkte. Na de zomer werkte ik er onregelmatig aan, waardoor het inmiddels al winter werd en de quilt nog steeds niet af was. Achteraf was het juist een erg goede keus om de quilt te laten liggen tot de winter. Het werkt gewoonweg positief op je stemming om met deze vrolijke quilt bezig te zijn.

CIMG4266
Nu is hij dan toch echt af, voorzien van etiket en fris gewassen. Ik denk dat ik 'm snel op ga hangen in de huiskamer om die vrolijke stemming vast te houden.

Groetjes Elle.

6 opmerkingen:

jopie zei

hij is superleuk geworden elle, tot morgen, ik heb er zin in :-)

Hennie zei

Hij is erg mooi geworden Elle, het zijn mooie fleurige bloemen.
Groetjes Hennie.

Thea zei

Wat een mooie quilt heb je gemaakt. Ik vind de brede blauwe rand ook erg goed gevonden. Gefeliciteerd met je werkstuk en geniet maar van de vrolijkheid in je huiskamer straks!

Anita zei

Hij is heel erg mooi geworden. Ik kan me voorstellen dat je er helemaal blij van wordt.

jeanet zei

Erg mooi geworden! Echt lente-proof! Veel plezier ermee. Groeten Jeanet

Josee zei

Je project is om door een ringetje te halen. Goed gedaan.
Fijne kleuren die je opbeuren.