vrijdag 27 augustus 2010

Inschrijving workshop

Zojuist ben ik bij quiltshop Leur geweest om me in te schrijven voor de volgende workshop van Jacqueline de Jonge :
Design


Design (Jacqueline de Jonge)
De volgende tekst geeft aan wat de cursusdag inhoudt:
"Veel quiltsters hebben soms het gevoel dat ze iets meer willen dan een quilt maken uit een gekocht boek of patroon. Voor al die quiltsters is deze cursus een absolute must.
We gaan met eenvoudige materialen, zoals een gum, een passer, een liniaal, een potlood en papier een ontwerp maken. We doen dit niet op een wiskundige manier, zodat deze cursus ook geschikt is voor quiltsters die niet wiskundig zijn aangelegd.
Aan de hand van mijn voorbeeld quilt, leert u in eenvoudige stapjes een mooie middenster te tekenen, een ronde flying geese cirkel, een blokjes rand waarbij je moet leren te foezelen en een New York beauty boog. Tussen het tekenen door vertel ik over toepassingen en variaties in quilts.  Maar ik neem ook wat tijd om een aantal materialen naar voren te halen. Rond 13.30/14.00 kunnen we de naaimachine op tafel zetten om een naai techniek uit te proberen.
Aan het eind van de dag geef ik jullie het originele Be Colourful patroon van het door jullie getekende quilt ontwerp."
Ik heb er ontzettend veel zin in. Al langer wil ik wat meer weten over de totstandkoming van het werk van Jaqueline de Jonge. Ik heb haar vorig jaar gesproken op het OEQC en ben erg onder de indruk van haar patronen. Zij heeft al diverse prijzen gewonnen voor haar patronen en haar kleurgebruik. Ontzettend leuk dus om nu meer te weten te komen hoe zij te werk gaat en hier vervolgens zelf mee aan de slag te gaan. 


Ik was nog maar net op tijd met mijn inschrijving want ik was de laatste van de 10 mogelijke deelnemers. Wel is er nog een cursusdag op 9 oktober waarin het naaien van scherpe puntjes behandeld wordt door Jaqueline. Natuurlijk kon ik het weer niet laten om lekker in de bak met stofstaaltjes te snuffelen en daar lag weer heel veel leuks in. Dat zal ik volgende keer laten zien.

Fijn weekend en tot gauw.
Elle

2 opmerkingen:

Quibi zei

Ziet er erg leuk uit! Een leuke uitdaging.

PetraM zei

Wat ontzettend leuk dat je dit gaat doen kan me voorstellen dat je het een uitdaging vind. Ben erg benieuwd wat je gaat maken.