woensdag 25 augustus 2010

Dagje Utrecht

De voornaamste reden om naar Utrecht te gaan was het feit dat er een Starbucks zit. Mijn oudste DS (14) was dit jaar met school naar Londen geweest en had daar een Starbucks bezocht. Dat vond hij leuk en lekker. We hadden de verwachting dat er in Stockholm toch zeker ook wel 1 zou zitten en we beloofden er naar op zoek te gaan. Helaas zat er in de stad Stockholm niets, alleen op het vliegveld maar daar kwamen we niet. Toen maakte ik de belofte om in de vakantie nog een dagje Utrecht te gaan doen en dat deden we dus vandaag.
Maar we gaan toch niet alleen voor een Starbuck naar Utrecht? Nee, natuurlijk niet. Ik zocht welke quiltwinkel er is in Utrecht en kwam al snel uit bij Carol Cox op de Oude Gracht. Ook mijn jongste DS (12) heeft iets in de pap te brokkelen en hij wilde natuurlijk naar een grote winkel met muziekinstrumenten: Feedback. 
Nou, deze drie doelen vormden een aardige wandeldriehoek. We parkeerden de auto bij P+R Westraven en namen de sneltram naar het centraal station. Starbucks was in de stationshal al gauw gevonden. Na een enorme mok koffie (ik had toch echt maar 'medium' besteld) liepen we lekker richting Domtoren en vervolgens langs de Oude Gracht met al zijn gezellige winkeltjes. Bijna op het einde van de Oude Gracht vind je de winkel Carol Cox. Met mijn jongste zoon had ik afgesproken dat hij net zo lang bij de instrumenten mocht kijken als ik naar de lapjes zou mogen kijken. Ik dacht hiermee een goede deal gemaakt te hebben maar wat zegt meneer: Mam, je mag van mij 3 uur kijken. Slim, hij weet best dat ik geen 3 uur in een winkel doorbreng, zelfs niet in een quiltwinkel. Het gaf hem de gelegenheid om lekker lang bij Feedback te kunnen blijven.
Een quiltwinkel heeft natuurlijk allerlei heerlijkheden maar toch wist ik niet goed waarnaar ik moest zoeken. Nog meer lapjes voor mijn NI? En welke kleur zou nou het beste bij de Zweedse blokken staan? Welke kleuren zitten er nu in mijn quilt met wolviltjes? Nee, dat werkt niet. Al denk je nog zo goed te weten met welke kleurtjes je bezig bent, als je de hoeveelheid kleuren bij elkaar ziet, dan weet je het echt niet meer. Ik besloot om wat lapjes te kopen die ik gewoon mooi vond. Dat was een beter uitgangspunt. Al snel had ik een keuze gemaakt. Ik ga ze morgen fotograferen bij daglicht, daar is het nu inmiddels alweer te donker voor. 
De winkel Carol Cox heeft veel te bieden; een enorme collectie Kaffe Fasset stofjes, veel batiks, effen stoffen, nou ja; gewoon zoals je het als quiltster graag ziet; lekker veel keus in van alles en nog wat.
Twee van de drie doelen waren inmiddels bereikt, op naar Feedback. Na een heerlijke wandeling langs het water net buiten de drukte van het centrum, liepen we naar de Biltstraat. Na ruim een uur gedrumd, 'gegitaard', en 'gepianood' te hebben, gingen we met de bus terug naar het centrum (de parkeerkaart van 4 euro is tevens een dagkaart voor maximaal 5 personen voor het openbaar vervoer, ideaal dus). Wat is Utrecht toch een gezellig stad om in rond te slenteren. In de Selexys boekenwinkel werden beide jongens getrakteerd op een boek, daarna gingen we terug naar het centraal station om Starbucks nogmaals met een bezoek te vereren. Toen met de sneltram terug naar de auto en vervolgens naar huis. 
Moe maar voldaan zitten we nu thuis. De boeken zijn inmiddels al 'in behandeling' en ik ga nu mijn lapjes maar eens uitpakken.
Groetjes Elle

7 opmerkingen:

Josee zei

Ik kom altijd graag terug in de stad waar ik geboren en getogen ben, zelfs na 29 jaar.
Het klinkt als een heerlijk vakantiedagje.

jeanet zei

Gezellig, zo'n dagje uit met je zonen! Meestal hoor je dat alleen maar met dochters!

Marja zei

Mooi hoor dat jullie alle drie een bestemming hadden in de stad.
Zo te lezen hebben jullie een gezellige dag gehad.

Anita zei

Leuk dat je met je 2 jongens het zo kunt plannen dat iedereen het naar zijn zin heeft. Ik ben benieuwd naar je aankopen. Ik vind Utrecht ook altijd een heel gezellige dag.

MM zei

ja leuke stad hé, zóveel voor iedereen wat wils. Voor mij té ver lopen tegenwoordig van het station. En mijn borduurwinkel is helaas gesloten.

Ook de winkel van carol is heerlijk.

Wát is starbuck toch, nooit van gehoord !!
Klinkt als een figuur uit een sv film !!?;-))

Mooie bloemetjes hiervoor.

((zwaaii))... MM

Gert zei

Leuk dat je zo'n gezellige dag in "ons stadsie" hebt gehad ^_^ Ik woon er nu 10 jaar, en ik blijf het een mooie stad vinden. Jammer dat ik alleen op zaterdag bij Carol Cox werk, want ik had je graag eens ontmoet, maar wellicht gebeurd dat ooit in de toekomst nog eens. Groet!

PetraM zei

Leuk een dagje naar Utrecht dat doe ik ook regelmatig, het is een geweldige stad met veel leuke en gezellige winkels en diverse gebouwen om te bezichtigen. Fijn dat jullie het allemaal zo leuk hebben gehad.