dinsdag 31 augustus 2010

Een mooi verhaal

Deze blog gaat over een mooi verhaal van Jopie. Jopie ken ik van de basiscursus. Nog steeds komen wij met de deelnemers van toen, 1x per maand bij elkaar om samen te quilten. 
Jopie werkt sinds enige tijd, als vrijwilligster bij het hospice in Bergen op Zoom. Natuurlijk hoorden de medewerksters aldaar, al snel dat Jopie een quiltster is en haar werd dan ook gevraagd om een quilt te maken voor het hospice. 
De quilt zal worden gebruikt om over de kist te leggen als de overledene het hospice verlaat. Als de kist eenmaal in de auto staat, dan wordt de quilt er af genomen. De quilt vervult zo een mooie rol op een bijzonder moment. 
CIMG3604


Jopie is al geruime tijd aan de quilt bezig en hij was bijna af, toen ze de quilt plotseling nodig had. Ik citeer haar persoonlijke verhaal dat ze me mailde:
"Onze vriend Marc is afgelopen 16 augustus overleden, we zijn er erg bij betrokken geweest en mijn man en ik waren bij zijn overlijden, dat was heel fijn en mooi. De week daarvoor had ik tegen hem gezegd : “Mijn quilt voor het Hospice is bijna af, jij mag de primeur en hem als eerste gebruiken als je wilt”. Hij was niet echt duidelijk in zijn antwoord en ik heb het zo gelaten. Toen hij op maandag overleed belde mijn vriendin ( zijn vrouw dus) 's avonds, of ze toch de quilt mocht gebruiken om over het voeteinde te leggen, hij werd thuis opgebaard. Al die dagen lag de quilt aan zijn voeteneind en met de dienst gedeeltelijk op de kist, ik was trots en blij dat hij de eerste was die er gebruik van heeft gemaakt. Al die uren en zo vaak met mijn gedachten bij hem en bij het naderende afscheid. Nu ben ik een etiket aan het borduren en heb de quilt “Marc” genoemd."

CIMG3605
 
Ik vind het een eer dat ik dit verhaal mag plaatsen en jullie deze prachtige quilt mag laten zien. Natuurlijk heeft Jopie enorm hard gewerkt om de laatste hand te leggen aan de quilt, voordat ze hem bij haar vriendin bracht. 
CIMG3606
 
Nu zal de quilt binnenkort naar hospice "De Markies" in Bergen op Zoom gaan. 
CIMG3608
 Wat geweldig toch, dat je als quiltster en als mens, zo'n mooie bijdrage kunt leveren om warmte en troost te bieden op momenten dat dat zo nodig is.

Jopie, bedankt voor je verhaal en voor je toestemming om je verhaal en foto's om mijn blog te plaatsen. 
Elle

7 opmerkingen:

jeanet zei

Wat een indrukwekkend verhaal! Ben er een beetje stil van. Dat geeft een quilt toch wel een heel bijzondere betekenis.
Groeten Jeanet

Joyce zei

Wat een ontroerend mooie quilt is dit!!
Elle bedankt voor het delen van dit mooie verhaal en Jopie, je bent een kanjer!!

jopie zei

Hoi elle, ik ben ontroerd dat mijn verhaal met de quilt op jouw blog is geplaatst, heel veel dank daarvoor.

PetraM zei

Wat een prachtige quilt en mooi en ontroerend verhaal erachter en bij. Hij heeft een hele mooie en dierbare naam gekregen.

Anita zei

Het is een hele mooi quilt en het verhaal erachter maakt hem natuurlijk heel speciaal. Jopie is een kanjer.

Marja zei

Wat een mooi er ontroerend verhaal.
En wat een hele mooie quilt.
uit ervaring weet ik wat voor een mooi werk er wordt verricht bij de hospice en bij ons is het vaak vrijwilligers werk.
Die mensen verdienen een heel groot compliment.

Anita (Sniet) zei

Hier wordt je weer eens stil van. Jopie je bent een kanjer.