maandag 16 augustus 2010

Flashback naar de 12 kleintjes

Een van m'n dierbaarste quilts is toch wel de "12 kleintjes".

DSCN0339
 
Ik kocht 1 fatquarter waar ik repen van sneed en vervolgens kleine vierkantjes (2x2) en driehoekjes van knipte. Een bruine en lichte lap erbij en ik kon aan de gang met het leggen van allerlei verschillende blokken. Dat werden er 12 in het totaal. Maar wat moest ik nou toch met 12 kleine blokjes. Langzaamaan werden de blokken uitgebouwd tot grotere blokken en vervolgens als een rand om..... ja, om wat eigenlijk. Een middenstuk zou dan natuurlijk niet misstaan en daarom werd van alle reststukjes, het middenblok gevormd. Een betere titel voor deze quilt zou dan ook zijn: 12 kleintjes en 1 grote:

DSCN0336
Voor het quiltwerk tekende ik zelf een mal met allemaal lussen. Een flink werk dat tijdens de zomervakantie 2008 voor het grootste gedeelte gebeurde op de camping. 

De quilt ligt nu al anderhalf jaar bij mijn ouders thuis. Soms als tafelkleed (met een fruitschaal erop, vreselijk) en soms als deken over de leuning van een stoel (dat is beter). Laatst lieten mijn ouders weten dat ze het leuk vinden om een tijdje een andere quilt te hebben, ze hebben hun oog laten vallen op de medaillonquilt. Het zal leuk zijn om de 12 kleintjes dan weer hier te hebben. Hoe dan ook, als maakster blijf je toch verbonden met je quilts, waar ze ook zijn en bij wie ze ook zijn.

3 opmerkingen:

PetraM zei

Het is een prachtige quilt met een bijzondere en mooie naam. Kan me voorstellen dat je eraan gehecht bent.

jeanet zei

Heel erg mooi. Wat een precies werk! Het geeft veel inspiratie!!
Groeten Jeanet

Anoniem zei

I have a blog that's private, so no one else sees it, but I still want to make it look nice. How can I personalize my blog without fucking it all up?.
[url=http://b-apuestas-deportowias.com/]bono bwin[/url]