vrijdag 27 februari 2009

Bezig voor de baby's.

De laatste week heb ik lekker zitten quilten aan het boxkleed. Nu het vakantie is, zitten we 's avonds vaak een film te kijken en dat gaat prima samen met quilten.
Cimg0834
De lapjesquilt heeft inmiddels een rand van driehoekjes een een brede rand van een lime-groen ruitje. Als ik de achterkant er tegenaan zet, laat ik er nog enkele driehoekjes uitpiepen.
Cimg0833

Het ging niet in één keer goed om de driehoekjes er goed tussen te krijgen. Soms schiet de vastgespelde stof toch net wat weg en piept er net een hoekje tussenuit. Lostornen dan maar en weer vastzetten. Uiteindelijk zitten ze er allemaal goed tussen:
Cimg0835
Vorige week ben ik gestart met een opleiding bij de LOI. Ik wilde graag meer weten over het werken met kleur en ben dus begonnen met de opleiding Kleurenconsulent. Om zicht te krijgen op kleurnuances laten ze je werken met verf. Dat is even wat anders dan werken met lapjes. De afgelopen week heb ik dus met deze spulletjes gewerkt:
Cimg0839
Er staat me nog heel wat te wachten als ik de map zo eens doorkijk. Het is vooral veel mengen voor het opbouwen van gelijkmatige kleurenreeksen en nog heel veel meer. Ik zal het wel gaan zien de komende tijd.
Groetjes Elle

5 opmerkingen:

Thea zei

Hé Elle,
wat heb je een leuke log gemaakt vandaag. Je boxkleed met de ruites vind ik erg leuk worden, ik ben gek op ruitjes en streepjes. Een nadeel ervan is dat je het zo gauw ziet als het scheef is; ik ben geen pietje precies maar hiermee wel. En bij jou ziet het er super strak uit, knap hoor!!
Je driehoekjes zien er prachtig uit, wat een priegelwerk zal dat zijn geweest!
En nu bezig voor kleurconsulente, inderdaad weer heel wat anders maar erg leuk lijkt me.
succes ermee!

Goof zei

Ik ben helemaal *flieft* op het lapjesquiltje. Zoals de driehoekjes eraan vast zitten! Schattig!!

Ingrid. zei

Leuk die opleiding ; veel plezier en succes ermee !
Mooie quilts.
Goed weekeinde , groetjes Ingrid.

Quibi zei

Leuk zeg, dat boxkleed van de Hollandse stofjes en die kleine driehoekjes die er bij die andere quilt uitpiepen vind ik ook heel erg leuk!

Mama Monique zei

Hey... bekend bakje ;-)