vrijdag 13 februari 2009

Hoesje voor de Tomtom

Mijn DH heeft een tijdje terug een tomtom gekocht en er geen hoesje bijgekocht. Inderdaad..... een creatieve uitdaging. En ja hoor, hij wil best een hoesje met een gepatchworkt voorkantje, wat.... hij rekende zelfs op origineel handwerk.
Ik tekende op freezerpaper een rechthoek van 10 cm bij 7 1/2 cm en tekende daar een five-patch in. Vervolgens deelde ik elk blokje (van 2 cm bij 1 1/2 cm) diagonaal door het midden. Al deze driehoekjes streek ik op 3 verschillende stofjes:
Cimg0804
Toen ik alles had uitgeknipt (48 driehoekjes en 1 rechthoekje) ging ik kijken wat de mogelijkheden waren:
Cimg0808
Zoiets zou het kunnen worden:
Cimg0809
Of misschien zo:
Cimg0810
Ja, deze laatste vind ik wel erg leuk, die gaat het worden.
Wat een gepriegel om dit in elkaar te zetten. Op enkele plekjes komen 8 puntjes samen en dat vind ik toch wel veel. Het is uiteindelijk wel gelukt:
Cimg0814
Dat was het voorkantje, nu het hoesje nog. Ik merk dat ik nog niet zo heel handig ben in hoe ik dat nu het beste kan aanpakken. Een stukje karton, fiberfil, rode stof voor de binnenkant. Meten, denken, tekenen en uiteindelijk is er dan een hoesje dat eigenlijk net iets te smal is maar "dat rekt nog wel een beetje op":
Cimg0818
Jawel, hij past er echt wel in, kijk maar en zeg nou eens, welke is nou leuker? Ik denk dat ik voor mijn eigen Tomtom ook iets ga maken, ik naai dan gewoon een leuk voorkantje op het bestaande hoesje, dat zal een stuk makkelijker zijn.

Cimg0822

Nu ga ik weer verder met het quilten van het boxkleed.
O ja, ik heb stof gekocht voor het 'snelle' speelkleed, een heel lief lime-groen ruitje wat erg goed bij de lapjesdeken past.
Als ik dit weekend, tussen verschillende feestjes in, tijd heb, dan ga ik daar mee verder.

2 opmerkingen:

Hennie zei

Hij is heel erg mooi geworden, wat een idee leuk om een Tomtom hoesje te maken weer eens wat anders dan zo'n standaart hoesje.
ORGINEEL hoor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fijn weekend Hennie.

marian'ne m zei

Wat goed en knap van je !!

Mooi geworden .

En leuk dat DH handwerk verwacht !!;-)