dinsdag 30 december 2008

Uitverkoop!

Het was echt niet mijn bedoeling om een groot borduurpakket te kopen en daar meteen aan te beginnen. Echt niet! Maar ja.... de verleiding was te groot: Patchworkende muisjes stalen mijn hart:
Cimg0484_2
Bij thuiskomst maakte ik het pakketje open om 'even te kijken' wat er allemaal in zat. Toen ging ik 'alleen maar even de draden op kleur sorteren' en daarna 'vast even kijken of ik wist welke kleur bij 'pale gold', welke bij 'beige' welke bij 'flesh' en welke bij ... zou horen'. "Weet je wat", dacht ik, "als ik nu vast de buitenkant vastzet met een rijgdraad dan hoef ik dat niet meer te doen als ik echt aan het pakket ga beginnen en als ik dan ook het midden alvast bepaal dan is dat ook maar vast gebeurd. Zal ik dan toch ook maar de draden voorzien van een etiketje?":
Cimg0485
Zo, alles lag vast klaar voor als ik hier ooit aan zou beginnen.....
Ja, jullie snappen het natuurlijk al: 5 minuten later was het begin gemaakt en na een avondje borduren waren de eerste gordijntjes af:

Cimg0482
Tja, dit kleine stukje borduursel kostte me echt een hele avond, ik heb helemaal niets gezien van de film die op stond.
Uitverkoop dus, bij Quiltshop Leur. Ik was er al vroeg en was benieuwd hoe het zou zijn. Het cursuszaaltje lag vol met rollen stof, mandjes met leuke spulletjes, boeken en borduurpakketten. Ook in de winkel was alles met korting te verkrijgen.
Ik zocht nog wat stofjes voor het boxkleed voor Evelien. Ik miste nog een zachte blauwe kleur. Ik vond een lief zachtblauw ruitje, een effen zacht blauw lapje en de nodige witte stof. Samen met het donkerblauwe lapje, het Holland-stofje en een blauwe stof die ik zelf nog had, ziet het er zo uit:
Cimg0474
De combinatie die ik vorige week had gekocht, ziet er zo uit:
Cimg0472
Leuk om de lapjes steeds in andere combinaties neer te leggen, wat is het leukst?
Alles bij elkaar ziet het er zo uit:

Cimg0477
Ik heb inmiddels 4 schetsen ingekleurd en zo zoetjes aan krijgen de ideeën vorm. Nog een keer overleggen met Evelien en dan de schaar erin.
Dat was dus weer een lekker dagje gisteren. Wat nog fijner was, was dat we voor het eerst echt positief bericht kregen over mijn schoonvader. De longfoto liet een grote verbetering zien en vandaag zal hij van de beademing af gaan. De afgelopen dagen heeft hij enkele keren per dag van het apparaat af gelegen maar zat het buisje nog in zijn keel, die zal er vandaag uitgehaald worden. Heel goed nieuws dus. Ook wel weer spannend. Gisteren was hij ook voor het eerst wat beter bij bewustzijn. Tijdens de kerstdagen lag hij dus nog steeds aan de beademing en was hij ver buiten bewustzijn. Het moet vreemd voor hem zijn als hij binnenkort beter bij bewustzijn komt en er achter komt dat kerst voorbij is.
We hopen ontzettend dat het nu de goede kant op zal gaan. We zijn heel benieuwd hoe het vandaag zal gaan.

5 opmerkingen:

marian'ne m zei

Leuk daj je langgs kwam !!;-)

MMMMMMM, daar loop ik warm voor, Holland !!

Maar zie nog veel meer moois, wat ik straks ga bekijken(in de 'stille' uurtjes)!!

OOO en jij hebt mét George Clooney gedineerd, bofferd !!;-)))

Peti zei

Fijn om te lezen, dat het wat beter gaat met je schoonvader!
Een supermooi borduurwerkje heb je gekocht!

Quibi zei

Oh, wat leuk op je blog! Ik ben hier vandaag voor het eerst, maar wat een prachtige combinatie stoffen heb je gekocht voor het boxkleed!
Ik borduur zelf niet (allen stitchery), maar wat een enig pakket van die muisjes!! Ik begrijp dat je daar wel aan moest beginnen!
Dit bezoek is zeker niet het laatste dat ik aan je weblog bracht!

groetjes, Yvonne

Mary zei

wat een mooi borduurpakket !! en leuke RWB-stofjes.

marian'ne m zei

Was ik weer even, lekker rondgekeken hier !!;-))

Zie mooie werken, en kersttafereeltjes en engelen. In één van de eerste logjes een mooi blauw quilt. En de quilt van je kopfoto ook al zo mooi.

Ja zo'n borduurwerk MOET je gelijk mee starten, toch !!

EN heeft ze geen 3 boxkleden nodig, zo leuk álle combinaties !!?;-)