zaterdag 14 maart 2009

Het boxkleed is nu echt klaar.

Zojuist heb ik de laatste hand gelegd aan het boxkleed. Het laatste stukje van de afwerkbies moest nog vastgezet worden:
Cimg0897
Als het einde echt daar is (zoals nu), dan geeft dat een dubbel gevoel: Euforie (Yes, het is af) en een beetje weemoed (Hè, nu is het klaar en kan ik er niet meer aan werken). Het bezig zijn aan een dergelijk project is zeker zo leuk als het uiteindelijke resultaat. De groei die je ziet, het steeds meer gaan worden van wat het uiteindelijk moet zijn en aan het eind de trots: Kijk, dat heb ik gemaakt.
Nou, daar is 't ie dan:

Cimg0903_1

Zometeen gaat hij het bad in, in de hoop dat alle blauwe lijnen er uit gaan en dat het blauw van de achterkant niet afgeeft op het heldere wit van de voorkant. Toch een beetje eng maar het moet echt wel gebeuren. De quilt ligt al weken in de kamer, er wordt mee gesjouwd en af en toe op de grond gelegd die niet altijd even schoon is. Straks moet er zo'n klein humpiedumpie op liggen en dan moet het natuurlijk wel schoon en fris zijn.
Nog één foto dan:


Cimg0900

Om nu toch vooral niet met een leeg gevoel te blijven zitten, ga ik het tweede blok van de NI maken, de stofjes zijn al gekozen. Terwijl het boxkleed kan weken en daarna kan drogen, gaat het patchen hier dus gewoon door, heerlijk toch dat we nooit Niets te doen hebben.
Fijn weekend,
Groetjes Elle

8 opmerkingen:

Thea zei

Wat is hij mooi geworden Elle, echt schitterend!
Spannend, dat moment van je quilt in bad doen. En ik ben het met je eens dat er een dubbel gevoel is bij een werkstuk dat af is. Naast de voldoening ook het gemis, jammer dat het klaar is want je was er met zoveel plezier aan bezig. Maarrrrrrr gelukkig zijn er nog véél meer werkjes, en daar heb je nu weer tijd voor.
Veel succes met wassen!

Isabella zei

Hij is PRACHTIG geworden!!

Fam. van Stalle zei

In één woord: WAUW!!!!!

En verder: Prachtig, schitterend, enz enz enz.

Vanzelfsprekend zullen we tegen die tijd nog foto's aanleveren met baby voor deze blog, zodat jullie allemaal de gelukkige kunnen zien die hier prinsheerlijk van mag genieten!!!

Heel veel liefs van de fam. Van Stalle!!

jopie zei

Hij is superleuk en mooi geworden, succes met je geprul met de kleine blokjes, wel leuk he, ik kan ook genieten van de Dear Jane. Tot woensdag.

marian'ne m zei

*G*E*W*E*L*D*I*G !!!!!

Ik vind hem zó mooi en door het quiltwerk ziet hij er zo lekker zacht uit met al die kussentjes.
De rechte lijnen staan perfect.

OO wat eng !!!
Veel succes .

En NI gek doen hoor !!;-))

Mama Monique zei

WOW!

Zoals al eerder gereageerd: GEWELDIG! Ziet er werkelijk práchtig uit!

marij fouchier zei

elle, wat is je boxkleed mooi geworden. En trouwens al je quilts.
Ik heb je weblog nu pas kunnen vinden, vandaar dat je nu pas van mij hoort.

tot gauw, grt. marij

Louise zei

Wat een prachtig boxkleed!! Is echt een kunstwerk. Alles klopt precies! Maak je deze enkel voor vrienden of verkoop je ze ook?