zondag 29 maart 2009

Die prachtige jas.

In januari schreef ik een blog over de prachtige Jas van Jozef uit de musical Josef and the amazing technicolor dreamcoat. Gisteren in de bieb zag ik in het tijdschrift 'Handwerken zonder grenzen' een artikel over deze jas.
Hij is ontworpen door kostuumontwerpster Cocky van Huijckelom en in samenwerking met Henk Pelger en Els van Laar gemaakt.
Sp_a0396

De jas bestaat uit 3700 driehoekjes van dipion zijde die allemaal schuin van draad gesneden zijn voor een "optimale valling en weerkaatsing van de zijdeglans".
Er zijn 90 verschillende patroondeeltjes gebruikt omdat de driehoekjes naar de bovenkant van de jas, smaller worden. Op de schouders zijn palletjes en kraaltjes aangebracht voor nog meer lichtweerkaatsing. Het metaal was te zwaar voor het zijde zodat de schouderstukken verstevigd zijn met vilt.

Sp_a0397
Op een ondergrondstof is precies aangegeven welke kleur, waar moet komen.
Deze prachtige jas heeft me gefascineerd vanaf het eerste moment dat ik 'm op tv zag verschijnen en ik vond het dan ook erg leuk om dit artikel tegen te komen.

1 opmerking:

marian'ne m zei

Die jas was mij dus eerst niet eens opgevallen. Misschien als niet quilster dat ik het niet zag. Later is de discussie losgebroken onder vn de quilsters en ben ik hem pas gaan waarderen !!