dinsdag 10 maart 2009

Ik ben er nog hoor.

Het was even stil hier op het blog, de afgelopen week. En dat terwijl we weer een gezellig quiltochtendje hadden gehad met ons groepje van de woensdagochtend. Er wordt door iedereen hard gewerkt aan de medaillonquilt en sommigen zijn er al haast mee klaar. Volgende keer zal ik mijn fototoestel weer meenemen.
Ik ben nog steeds bezig met het boxkleed, het lag even stil omdat ik niet wist wat ik op de witte banen zou gaan quilten. Ik dacht erover om afbeeldingen te zoeken van een molen, een koe etc. Toen ik er gisterenavond voor ging zitten bedacht ik dat ik het toch liever strak wilde houden. Ik besloot om eenvoudige cirkels te quilten:


Cimg0876

Nadat ik er een aantal gequilt had, vond ik dat de cirkels echt misplaatst waren. Ik heb het weer uitgehaald. Toen besloot ik dat ik 'simpele' lijnen zou gaan quilten. Even uitrekenen hoe de verdeling moest zijn, meten, tekenen en zo tegen 23.00 uur toch nog even enkele lijntjes quilten om te zien hoe het wordt:

Cimg0877

Nu ben ik er weer helemaal blij mee. Ik vind de strakke vorm met rechte lijnen gewoon het mooist.
Ook de brede witte banen ga ik op deze manier quilten zodat het een mooie eenheid blijft. Ik heb weer helemaal zin om er mee verder te gaan.

Volgende week woensdag komen we nog eenmaal bij elkaar van de medailloncursus. Het boxkleed zal dan wel af zijn zodat ik vanaf volgende week m'n medaillonquilt kan gaan quilten. Ook is de New York beauty weer voor de dag gehaald. Daar wil ik ook weer mee verder.

4 opmerkingen:

Thea zei

De rechte lijnen zijn inderdaad mooi, mooier dan de cirkels. Soms wil je te veel in een quilt stoppen, dat heb ik tenminste wel gehad. Maar er is niks mis met rechte lijnen! Een rasterpatroon vind ik ook vaak mooi.

Mama Monique zei

Ik vind persoonlijk de rechte lijnen ook mooier dan de cirkels. Misschien kom thet door de plaatjes, die vragen misschien om een rechte lijn.
De kleuren zijn trouwens ook mooi. Lekker oer-hollands. Leuk!

P.S. Vind je het goed dat ik je gelinkt heb?

Josanne zei

Je kunt dit echt erg goed zeg, hij is ook zo onwijs mooi geworden! Is dit niet een vreeeselijk gepriegel? Hoelang ben je er wel niet mee bezig.. :)

Elle zei

Hoi Josanne,
Bedankt voor je leuke, enthousiaste reactie. Ik vind 'm zelf ook erg mooi geworden. Ik ben er in totaal bijna drie maanden mee bezig geweest. Het gepriegel valt wel mee (kan ik nu zeggen nu ik met de NI bezig ben, dat is pas een gepriegel). Het is meer een kwestie van alle naaifoefjes toepassen, het graag doen en er lekker mee bezig zijn. Steekje voor steekje doorgaan totdat het klaar is en een beetje geduld, dat zijn zo'n beetje alle ingrediƫnten.

Groetjes Elle