vrijdag 22 augustus 2008

12 kleintjes in het bad

Het is zover, het quilten is klaar. Met een flinke eindspurt was het laatste stuk vlot gedaan. Deze quilt werk ik af op de manier zoals we het in de cursus Quilttechnieken geleerd hebben en dat betekent dat de quilt eerst gewassen wordt en dan pas een afwerkbies krijgt. 'De 12 kleintjes' ligt nu dus in bad te weken. Niet met badschuim maar met een flinke scheut azijn. Ik weet niet goed hoe lang ze er moet liggen maar enkele uurtjes zal wel goed zijn. Gewoonlijk kun je natuurlijk geen kijkje in de badkamer nemen als er iemand in ligt maar voor deze ene keer mag het wel:
Dscn0166
Ze ligt echt te relaxen hè. Dat mag ook wel na al dat geprik dat ze heeft ondergaan, weken achter elkaar. En dan zat ze ook nog steeds geklemd tussen 2 houten ringen, brrrr, wat een leventje.
We zullen haar stiekem eens van dichterbij bekijken:

<img alt="Dscn0167" title="Dscn0167" src="http://quiltelle.web-log.nl/quilts_van_elle/images/2008/08/22/dscn0167.jpg" width="400" height="300" border="0" style="float: left; margin: 0px 5px 5px 0px;"


We laten haar maar lekker liggen om alle blauwe lijnen kwijt te raken en om alle stof en viezigheid van de camping van zich af te laten spoelen. Af en toe zal ik even kijken of ze niet teveel kleur verliest.

Tot later.

2 opmerkingen:

Peti zei

en... zijn de 12 kleintjes al uit bad? Ik ben benieuwd naar het resultaat, maar het gaat vast heel mooi worden.

Elle zei

Ja, Lekker fris en schoon is ze eruit gekomen en ze ligt nu te drogen met een ventilator erboven. Ik vind het wel spannend maar het gaat goed komen.