donderdag 16 juni 2016

Met een beetje weemoed

Als kleuter wilde hij graag een 'voetbaldekentje'. Hij tekende een voetbalveld en ik naaide voor hem een voetbaldeken. Nog steeds kruipt hij 's avonds op de bank onder deze deken. Die heeft hem al heel veel warmte gegeven.


De volgende deken die ik voor hem maakte, was er één van stofjes met daarop Cheetahs. Hij was dol op cheetahs en spaarde boeken, afbeeldingen en dvd's van deze prachtige beesten. Ook had hij er een knuffeltje van. 

Zijn hele lagere schoolperiode heeft hij zijn voorliefde voor cheetahs behouden. Eenmaal op de middelbare school, werd zijn voorliefde voor muziek nog groter dan die al was. Naast het maken van muziek op zijn drumstel, gitaar, basgitaar en keyboard, luisterde hij ook heel veel naar muziek en we hoorden van bands die minder bekend waren. Hij had het al over de band Muse toen de meeste mensen daar nog niet eerder van gehoord hadden. Toen de cd van The Resistance uitkwam, zag hij in de cd-hoes een mooi en uitdagend patroon voor een quilt.

De belofte was snel gemaakt maar het duurde nog een hele poos voordat dat kleine cd-hoesje uiteindelijk de vorm had van een heuse quilt.  Deze, niet zo grote, quilt, hangt boven zijn bed en in augustus zal hij enkele dagen in de grote kerk hier in Breda hangen op de tentoonstelling van het quiltersgilde (24 t/m 27 augustus)


 Vandaag sluiten we, met een beetje weemoed, zijn middelbare schoolperiode af. Vandaag heeft hij te horen gekregen dat hij is geslaagd voor het VWO. Volgende week wordt hij 18 jaar. 
Superblij en supertrots zijn we op onze jongste zoon.


In welke periode zal ik weer een quilt voor hem gaan maken en welk thema zal dat dan hebben? Ik ben er heel benieuwd naar. 

2 opmerkingen:

Ans zei

Mooi verhaal Elle, het gaat allemaal veel te snel!

Gert zei

Een mooi verhaal Elle, met mooie quilts uiteraard. Gaaf dat ik je quilt straks in Breda mag bewonderen, gefeliciteerd dat je quilt geselecteerd is. Tja, "kleine" jongetjes worden groot, ik kan mij indenken dat het voor je gevoel heel snel gaat...