woensdag 29 juni 2016

Hoe het zo komt

Dat vraag je je misschien af. Opeens verschijnt hier dagelijks een post. Dat was nooit zo. Goede voornemens? Een weddenschap? Een zelf opgelegd iets? Niets van dat en van dat alles een beetje.

Het begon allemaal bij mijn oudste zoon. Hij daagde mijn jongste zoon uit om elke dag muziek te maken en deze te publiceren. Door elke dag iets te creƫren, ga je ontdekken wat je echt wil en wat je echt kunt. Je daagt jezelf uit om verder te gaan, verder te zoeken. Zoeken naar de grens van je comfortzone, van dat wat je al vaker doet en dat wat je al kunt. Daarvan ga je groeien en daarmee kom je verder. Je verkent nieuwe gebieden en leert daarmee over jezelf.

Zelf wil hij graag schrijven. Hij had al een blog maar schreef daar onregelmatig op. Nu daagt hij zichzelf uit om 365 dagen lang, dagelijks een artikel te schrijven. Hij schrijft over zaken die dicht bij hem liggen. Over zijn interesse voor auto's, voor nieuwe dingen leren, over zijn werk en zijn leven in Londen. Ook kijkt hij terug naar zijn tienerjaren die net voorbij zijn en deelt hij zijn gedachten over zijn leven als twintiger. Natuurlijk zijn deze laatst genoemde voor mij als moeder erg interessant om te lezen. Het raakt me en biedt nieuwe openingen voor fijne gesprekken. Bovendien oefen ik nu dagelijks in het lezen van een Engelse tekst en daarmee kom ik terecht bij mijn eigen uitdaging.

Beide jongens zijn dus dagelijks bezig met hun passie en proberen daarin hun grens, hun kunnen, hun creativiteit en hun doorzettingsvermogen te oefenen.

Zou dat ook iets voor mij zijn? Zou ik dagelijks kunnen schrijven over dat wat mij bezig houdt? Zal ik dat dan doen op mijn facebookpagina van mijn werk als autismespecialist of kies ik dan toch voor mijn passie voor het quilten? Of ga ik misschien dagelijks een klein werkstukje maken? Of elke dag quilten? Of elke dag schrijven over wat mijn werk mij heeft gebracht?
Ik kies ervoor om elke dag te schrijven. Hier. Op mijn quiltblog. Hier ligt mijn passie. Dit is wat ik graag doe, waar ik graag mee bezig ben. Kijken naar quilts, praten over quilts, mensen opzoeken die quilten etc. Het is iets waar ik best wel elke dag even mee bezig wil zijn.

Ik doe niet mee aan de uitdaging van de jongens. Daar maak ik geen deel van uit. Dat is iets tussen hen. Zij reflecteren op elkaar, geven elkaar feedback. Ik doe mijn eigen ding. Hier, schrijvend op mijn quiltblog over waar ik mee bezig ben. En dat is het.

Tot morgen.

1 opmerking:

Irene Pieters zei

Alles, wat je aandacht geeft, groeit - zeggen ze wel eens. Heel leuk om jezelf zo een keertje op gang te zetten! Hoe meer je focust, hoe meer je ziet en hoe meer inspiratie dat genereert...
Succes!