zaterdag 5 maart 2011

Goede-doelen-quilts

Donderdag j.l. was het weer inloopbee in Breda. Het begint een aardig vaste groep te worden die daar elke oneven week op donderdag binnenloopt. In het quiltnieuws staat nogmaals een oproepje voor deze bee en daarin staat dat het van 9.30 tot 14.00 is. Nu vinden we quilten allemaal erg leuk, maar toch gaan we allemaal om 12.00 uur weer naar huis. Drukfoutje.
Donderdag hebben we het plan opgevat om naast onze eigen 'quiltwerkzaamheden', ook quilts te gaan maken voor een goed doel. Alma bracht namelijk foldertjes mee van de Regenboogboom en zelf had ik ook al plannen voor een dergelijk initiatief. Ik had al contact gezocht met de Regenboogboom om te informeren hoe ze zoiets organiseren. Ik vind het lastig om zoiets in de groep te gooien en toen Alma dit voorzetje gaf, hoefde ik alleen nog in te koppen. Er was direct een vijftal dames enthousiast en ook de anderen stonden ervoor open. We hebben besloten om over een maandje allemaal wat materialen en ideeën mee te brengen zodat we de plannen concreet kunnen maken. In het wijkcentrum waar we de bee houden, zijn contacten met mensen die werken in Peru en in Afganistan. Het spreekt ons wel aan om voor een dergelijk initiatief quilts te gaan maken. Eerst moeten onze ideeën wat vorm gaan krijgen en hopelijk groeit het dan de goede kant op.
Ik heb me ook aangemeld voor de droomdekentjes-maakdag van de Regenboogboom. Op deze dag (5 april) worden er quilts gemaakt door heel veel dames die daarvoor naar Nieuwkoop komen. Ik kan dan mensen spreken die ervaring hebben met het organiseren en ik kan zelf ervaren hoe het is. Ik heb opgegeven dat ik met 2 personen kom maar ik zoek nog iemand die met me mee wil en kan. Kijk even op deze link voor meer info. 
Fijn weekend.
Groetjes Elle

1 opmerking:

Anita zei

Het is altijd fijn als mensen tijd vrij maken om iets voor een goed doel te doen.