maandag 12 juli 2010

Waar ik zoal mee bezig ben....

De 'lappendeken met grote bloemen' is inmiddels op de machine doorgestikt. De stoffen waren te dik om handmatig door te quilten. Ik heb om de bloemen heen gestikt en ook nog om de lapjes. Inmiddels zit de afwerkbies er omheen en rest mij nog een label te maken voor dit project.
Voor een quiltster heb ik nu, het zeer bescheiden aantal van drie werkjes onderhanden. Ik weet dat veel quilters met veel meer projecten tegelijk bezig zijn (Ben jij er daar misschien 1 van?). Heel leuk en heel knap maar ik kan dat niet. Ik vind drie wel genoeg. Ik zal even laten zien waar ik momenteel mee bezig ben.
Dat is als eerste de Nearly Insane ofwel de NI. Vorige week had ik vijf blokken voorbereid en het was met het warme weer, een heerlijk karweitje om die in elkaar te zetten:
CIMG3145
 Dit zijn blok 31 t/m blok 35. Heel verschillend qua moeilijkheid: twee heel makkelijke blokken met weinig stukjes (24 en 28)en blok 35 was weer een aardig werkje met 64 stukjes. Inmiddels heb ik voor de volgende vijf blokken de patroondelen klaar liggen en van blok 36 zijn inmiddels de stofjes geknipt.

CIMG3139

Als je in het boek kijkt, dan zie je dat er in blok 36 heel weinig orde zit. Het is echt een rommelig blok. Gewoon te moeilijk om het zo ongeordend te maken. Dat lukt me echt niet. Ik houd het liever symetrisch ipv aan twee zijden weer andere kleuren te gebruiken en een aantal driehoekjes weer net een andere kant uit te laten draaien. Het is dan wel niet helemaal zoals in het boek maar dat vind ik niet erg. 
Ook ben ik nog bezig met de wolvilten bloemetjes en de jellyroll. Twee blokken daarvan hebben jullie al gezien. Een tijdje terug is daar ook een derde blok bij gekomen:
CIMG3146
 
De drie blokken bij elkaar zien er nu zo uit:
CIMG3147

Gisteren ben ik een beetje gaan tekenen voor het vierde blok. Nu ik deze drie zo weer bij elkaar zie, heb ik er weer erg veel zin in.
Mijn derde (en laatste) project zijn de blokken met de prachtige naam Alaska Homestead. Het blok heeft meerdere namen maar deze vond ik gewoon de mooiste. Op de een of andere manier wil de foto hiervan niet laden, dus die houden jullie nog te goed. (Kun je misschien maar 4 foto's in 1 bericht kwijt, ofzo?) 
En natuurlijk heb ik onlangs het patroon gekocht van de Little Monsters, dus misschien ga ik zo zoetjes aan wel stofjes verzamelen voor dit leuke project.
Nou, ik ga lekker aan de slag met de 78 stukjes van NI blok 36.
Tot ziens,
Elle

8 opmerkingen:

Gert zei

Wat een prachtige projecten heb je momenteel om handen Elle! Heel mooi. En wat een vrolijke kleuren gebruik je. Veel plezier ermee verder: ik volg graag je vorderingen.

Marja zei

Hoi Elle wat zien de blokken van Nearly Insane er mooi uit en de kleuren zijn ook heel apart (mooi)
Ook de bloemen blokken zijn erg mooi.
Gr Marja

Elizabeth zei

Elle, wat ben je met prachtige werkstukken bezig. Ik ben helemaal verliefd op je jelly met wolvilt... Begrijp ik goed dat het je eigen ontwerp is? Ben heel benieuwd naar het vervolg!!
groetjes Elizabeth

christine zei

hallo Elle
jouw Ni ziet er schitterend uit mooie kleuren gebruikje.

je schreef op mijn blog dat ik zo veel tegelijk deed maar dat valt wel mee hoor , ik ben bezig met de dj sbs en de diamonds en ik doe elke keer een blok van een andere quilt zo komt het allemaal. wel af. maar tussen dooe maak ik bloemen voor een antieke quilt lekker in de schaduw in de tuin. ik moet +-129 bloemen hebben dus dat is leuk werkje alvast.

jouw littel monster quilt is prachtig in welke kleuren wil je die maken?

christine

Quiltendewilma zei

Wat een ijver!! Het ziet er prachtig uit....

PetraM zei

Mooie blokken voor je NI heb je gemaakt en het wolvilt ziet er ook erg mooi uit. En ik ben ook met diverse dingen bezig maar beperk me nu tot 3 stuks en 1 om te quilten want ik wordt er anders helemaal onrustig van.

Annelies vdB zei

Je bent met leuke projecten bezig en drie is zeker niet veel.

jopie zei

hoi elle, ik volg je nog steeds hoor :-), op dit moment ben ik alleen maar bezig met de quilt voor het hospie, ik wil hem erg graag afhebben, nog 11 blokken te gaan, twee per week dus eind september kan ik hem ( haar)( is een quilt m of v???) afhebben, ik hou je op de hoogte!!! Heb heel veel zin in de rozen dear jane maar eerst moet dit project af, snap je?? fijne vakantie X