woensdag 28 juli 2010

Zweedse bloemen in de maak.

Zo, het begin is gemaakt. Ik ben bezig met enkele proefblokken van de Zweedse bloemen. Zo ga ik te werk: Uit een gebloemd lapje knip ik een bloem en die appliceer ik op een effen lapje:
CIMG3180
Het gebloemde buitenkantje speld ik ook op een effen lapje. Ik maak wat kleine knipjes aan de ronde kantjes en sla alles naar binnen en naai het vast. Vervolgens knip ik de stof achter de gebloemde bloem weg en die leg ik op het andere deel zoals je op de foto hieronder ziet.
 CIMG3189 Om het vervolg te laten zien, ga ik even naar het blok dat al verder af is. Ik knip een rondje uit een ander lapje stof (ik red het net niet om het aan de achterkant van het kleine effen  bloemetje te halen). Ik zet dit rondje vast en knip ook nu weer de achterkant weg om dit kleine gebloemde rondje vervolgens op het midden van de andere bloem te zetten.CIMG3190
Ik zag, dat het wegknippen en opnieuw gebruiken van het weggeknipte stofje, wordt toegepast bij de Life is Beautiful. Ik vond dat een leuk idee en prima toepasbaar bij deze 'blommetjes'.
En dan gaat alles in een mooi blik om te wachten tot we op vakantie gaan en dat duurt nog even. Zou ik het blik wel dicht kunnen laten zitten? Wat denk jij? Ik ben bang van niet. 
CIMG3187
Weet je trouwens welk leuk blik dit is? De oplettende kijker heeft dit blik vorige week bij mijn verjaardagsaanwinsten langs zien komen. Het komt dus direct al goed van pas, zoals je ziet. 
CIMG3185
 Ik heb ontzettend veel zin om naar Zweden te gaan, vooral nu dit klaar staat. Het is pas het eerste wat klaargezet wordt voor de reis. De rest van de spullen... dat komt wel.


Groetjes Elle

4 opmerkingen:

Marja zei

Wat ziet het er mooi uit.
Ben benieuwd naar alle bloem blokken en straks het geheel.
Gr

jeanet zei

Hoi,
ik ben via via op je blog terecht gekomen en kon het niet laten om even te reageren. Wat een leuke, originele bloemen maak je. Heerlijk he, zo'n doosje waarin je het al klaar hebt liggen. Ik heb dat met een (saai) Tupperware doosje, waarin mijn hexagonnen altijd reisvaardig klaarliggen.
Succes ermee. Ik ben benieuwd naar het resultaat.

Josee zei

Dat gaat er goed uitzien Elle.

jopie zei

mooi elle, ik heb ook erg veel zin in nieuwe projecten maar ik dwing mezelf om eerst mijn hospice quilt af te maken, 1 september bestaan we een jaar en dan wil ik het afhebben, zoals het nu gaat moet dat lukken, maar aan andere quitlprojecten kom ik niet toe, groetjes jopie