zondag 21 maart 2010

Een superweekend

Lieve Suzanne, Jolanda, Wendy, Coby, Michi, Addy, Simone, Jillinia, Elisabeth, Hilde, Jesrie, Roelian, Willy, Marjolijn, Tonny, Tonnie, Hannie, Martine, Silvie, Marja, Marjo, Josephine, Monique, Annemarie, Raja, Lydia en Antoinette en natuurlijk Dorry, José, Dorien en Barry......... wat was het ontzettend gezellig.
Wat een fantastisch quiltweekend. Ik heb super genoten van alles en iedereen. Het begon met een gezellige, rommelige kennismaking en binnenkomst. We zochten een werkplekje in de serre waar we al onze naaispulletjes konden neerzetten. We zochten in welke kamer we sliepen en wie onze 'slapies' waren.
Cimg2925
Na een fantastiche maaltijd met de meest heerlijke meegebrachte lekkernijen, gingen we lekker aan de slag met onze handwerkjes. Gezellig keuvelend om elkaar te leren kennen. Er was ontzettend veel te kijken en te kletsen.
Cimg2924
We gingen allemaal redelijk op tijd naar bed maar helaas, een vreemd bed in een vreemd huis nodigt niet echt uit om makkelijk in slaap te vallen. Jammer.
En wat was iedereen vroeg uit de veren, zaterdagochtend! Ik denk dat iedereen een zo lang mogelijke dag wilde maken en dan moet je natuurlijk vroeg beginnen. Om 9.30 uur stond de workshop gepland en dat bleek nog haalbaar ook. Dorry is een prima lerares. Ze legt goed en duidelijk uit en we konden heerlijk aan de slag met machinaal quilten.

Cimg2926
Gelukkig had Dorry genoeg spulletjes uit de winkel meegenomen om onze 'beperkte' voorraden aan te vullen. Het was heerlijk om steeds weer even te kunnen neuzen. Zo gek, je ziet steeds weer nieuwe dingen.
's Middags was iedereen weer lekker bezig met zijn eigen ding. Na vijven begonnen er heerlijke geuren op te stijgen uit de keuken en toen het startsein 'aan tafel' werd gegeven, zat iedereen zo. Een heerlijke Italiaanse maaltijd van penne met twee soorten sauzen, heerlijke salade en stokbrood stond er voor ons klaar. Wat geweldig fijn om zo aan te kunnen schuiven. Het eten smaakte heerlijk en als klap op de vuurpijl was er een fantastisch dessert van kwark gemengd met slagroom en aardbeien met daarover heen verbrokkelde koekjes.
Cimg2928
's Avonds was de show-and-tell. Heerlijk om al die enthousiaste, passievolle mensen over hun quilts te horen vertellen. Alle soorten en maten quilts passeerden de revue. Geweldig.
Vandaag zaten Suzanne en ik al voor het ontbijt te werken. We zouden deze dag ten volle benutten en dat lukte prima. Eerst een lekker bodempje leggen tijdens een, wederom, fantastisch ontbijt en daarna lekker aan de slag. Een NI blok kwam af, ik quiltte nog wat aan Johan's quilt en probeerde nog even om machinaal te quilten. Het was nog steeds genieten om zo lekker bezig te zijn, bij elkaar te kijken en aan elkaar te vertellen hoe we onze hobby beleven. We hadden makkelijk nog een week vol kunnen kletsen en quilten.
De dames van de organisatie verzorgden een fantastische high-tea. Daar keken we allemaal erg naar uit. Het zou het sluitstuk van het weekend worden en we verwachtten er veel van.
Cimg2934

Wat was dat super: heerlijk sandwiches, scones met clotted cream en jam, koekjes, bonbons.... heerlijk.
Cimg2942
Tja, na deze fantastische afsluiting vertrokken de eerste vier richting Groningen. Dat was het startsein voor de anderen om de spulletjes naar de auto's te brengen en afscheid te gaan nemen. Gelukkig had Dorry toegezegd dat we volgend jaar weer terug mogen komen. Het derde weekend van maart zullen wij er weer zijn en misschien zien we elkaar in de zomer al terug.
Cimg2944
Het was een super fijn, gezellig weekend. Ik heb genoten van elk moment. Ik heb heel veel nieuwe mensen leren kennen die ik erg inspirerend vond. Fijn om jullie te leren kennen en jullie verhalen te horen.
Ik hoop jullie gauw weer te zien.
Heel veel groetjes van Elle.

11 opmerkingen:

josephine zei

Ooooh, wat genant, ik sta op bijna alle foto's! Het is even een zoekplaatje, dus ik geef een hint; het rookt en het staat buiten......

Willie zei

Hallo Elle, wat leuk dat je de foto's al op je blog hebt.Wat een geweldig weekend hebben we toch gehad
Fije avond en geniet nog maar een heerlijk na.

groetjes Willie

Tonnie Knoops zei

Hoi elle,
wat bij jij super snel,en wat heb jij het allemaal goed omschreven.
ik vond het ook een kei gaaf weekend (namens tafel 1)en tot over een paar maandjes in de tuin van dorrie,
groetjes Tonnie

MARJO zei

Elle, wat heb je al snel foto's geplaatst. Fijn dat we nu al kunnen nagenieten.
Het was een heerlijk weekend. Je hebt er een duidelijk verhaal over geschreven.
Nogmaals dank aan iedereen voor dit fijne weekend. groeten,
Marjo

Anonymous zei

Hallo Elle,
wat leuk dat je al zo vlug foto,s en een verslagje op je blog zet.
Het was inderdaad een geweldig weekend, voor herhaling vatbaar!Volgend jaar zie wil ik als (ouwe blom tussen te jonkies) weer graag meedoen.

Truste en houdoe!!

Michi

Annelies vdB zei

Erg leuk je verslag te lezen !

Hannie zei

Hoi Elle.
Zit vanavond nog lekker na te genieten van dit fijne inspirerende en vooral gezellig weekend.
Zie uit naar de terugkomdag en naar het weekend van 2011
mooie foto's.
Ga je bloq bij mijn favorieten zetten. Kan ik je volgen evenals de andere met een bloq.
groetjes |hannie

Nadia zei

Hoi Elle, wat een heerlijk verslag heb je gemaakt van het superweekend bij Dorry. Zelf was ik er niet bij :( maar van mijn buurvrouw hoorde ik dat het heel gezellig was( zij was weliswaar het weekend eerder geweest) Leuke weblog heb je, ik kom zeker nog eens vaker bij je op bezoek! Fijne dag, Nadia

katrien zei

Wat een leuk weekend heb je erop zitten.Zalig patchen en aan niks anders hoeven te denken.

Shirley zei

Ha die Elle, wat een top weekend hebben je gehad met het Dottig team, geen woord teveel gezegd, en ik heb ook zin in volgend jaar!Leuke foto's en ik zag dat de slideshow ook gelukt was, leuk om te maken he.

Marjolijn zei

Dat was echt genieten he? Best lastig om nu weer in het gareel te komen. Al dat lekkers heeft trouwens ook zijn sporen nagelaten. Maar wat geeft dat, we hebben genoten met zijn allen en daar kunnen we met heel veel plezier op terugkijken.
gr. Marjolijn