woensdag 24 maart 2010

Gemaakt, gekocht en gekregen

En wat heb ik nu eigenlijk allemaal gedaan, gewonnen en gekocht tijdens het Dotty weekend? Ik zal eens even de balans opmaken:
Cimg2947
Op vrijdagavond heb ik gewerkt aan Johan's quilt. Er zijn weer wat cirkels bijgekomen en het schiet echt op. Als ik er wat vaker aan zou werken, zou het zo af zijn. Deze quilt komt echt weer bovenaan mijn prioriteitenlijstje.
Zaterdagochtend heb ik meegedaan aan de workshop machinaal quilten. Dat viel me behoorlijk tegen. Ik dacht dat mijn oog-handcoördinatie aardig goed was maar het viel behoorlijk tegen om mijn handen te laten doen wat ik wilde. Ik vond het wel leuk en ga hier zeker nog eens mee aan de gang. Toen ik in de middag terugkwam op de boerderij, nadat ik enkele uurtjes was weggeweest, vond ik een schattig, zoet stofpakketje op mijn naaimachine. Ik had dit GEWONNEN met de loterij. Suzanne had voor mij gekozen en dat had ze goed gedaan. Ook maakte ik deze dag twee blokken van mijn nieuwe project met de lichte stofjes, dat inmiddels de naam 'Alaska Homestead' heeft gekregen. Dit blok heeft verschillende namen, zo zag ik in mijn 'encyclopedie van quiltblokken' en dit vond ik de mooiste naam, vandaar.
Cimg2951
Ook werd op zaterdagmiddag dit schattige muisje geboren dat als speldenkussentje dient en dat je over je wijsvinger schuift waardoor het heel gemakkelijk werkt. Willie had dit muisje bij zich en Suzanne had er al één nagemaakt. Het bleef ook niet bij deze muisjes want in de loop van het weekend begon er een ware muizenplaag te ontstaan. Tonnie was zo creatief om een bezem te kortwieken zodat de muizen ook nog snorharen kregen. Nu rest mij nog om op zoek te gaan naar enkele bruine kraaltjes voor een paar ondeugende muizenoogjes.
's Avonds met de show-and-tell liet ik Johan's quilt zien en mijn Toscaanse Blokken. Omdat ik had 'geshowd' mocht ik, net als alle anderen, een oud quilters magazine uitkiezen dat je ziet liggen onder het muisje.
Cimg2952
Zondag zette ik een NI blok in elkaar. Ook vond ik nog twee leuke 'groentjes' voor mijn NI en daarmee kocht ik ook meteen een leuke herinnering aan dit weekend. Tijdens de loterij, nog steeds met mijn nummer 154, won ik een map waarin je alle gegevens van je quilts kunt noteren. Dit vind ik erg leuk en deze ga ik zeker gebruiken, te beginnen met Johan's quilt. Ik probeerde nog even om machinaal te quilten maar toen mijn machine maar bleef weigeren en ik niet kon bedenken waarom dit was, heb ik het maar opgegeven omdat de frustraties in zeer korte tijd tot ongekende hoogte opliepen. Volgens mij heb ik daarna niet zo heel veel meer gedaan dan gezellig gekletst en rondgekeken en natuurlijk genoten van de high-tea.
Nu ga ik lekker genieten van het werken in de tuin. Deze mooie lentedag kan ik toch echt niet ergens anders doorbrengen dan buiten.
Groetjes Elle

2 opmerkingen:

Anja.M zei

Wat grappig ik ben dinsdag bij Dorry geweest voor machine quilten en dat is best lastig ja.
Vooral veel oefenen, of er ooit echt een quilt zo gequilt word is nog afwachten.

Marjolijn zei

Volgens mij zit je nog steeds na te genieten Elle. Jammer dat ik niet in de gaten heb gehad dat je met het machinaal quilten zat te worstelen. Ik had je er graag even mee geholpen. En je moet het gewoon veel doen. Bij een Pfaff, voetje halverwege, ondertransport weg en gaan met die banaan. Gewoon regelmatig op een proeflap blijven proberen, dat heet "meters maken". En echt, dat is de enige manier om het te leren. Succes,
gr. Marjolijn