donderdag 4 maart 2010

Het quilten van Johan's quilt

Gisterenmorgen tijdens de quiltbijeenkomst heb ik eindelijk weer eens wat cirkels gequilt. Een stuk of vier cirkels zijn er weer bij gekomen.
Sp_a0603
De rondjes van waaruit ik de cirkels teken, heb ik gemarkeerd met een roze draadje. Zo weet ik dat de verdeling over de quilt goed is en hoef ik niet steeds te bepalen vanuit welk rondje ik zal gaan werken.
Ik zet een speld in het midden van het rondje. Een dubbele draad met daarin een aantal knoopjes leg ik om de speld, ik zet m'n potlood op een gekozen afstand in het knoopje en kan zo een cirkel trekken.

Sp_a0606
Ik leg de quilt dan op een plaat zachtboard of ik teken de cirkels als de quilt in de ring gespannen zit, dat lukt ook.
Ik had alle cirkels getekend voordat ik de quilt ging sandwichen maar helaas, de lijnen waren verdwenen toen ik met het quilten ging beginnen. Zonde van al het werk. Daar moet ik voortaan ander materiaal voor gebruiken, dat is duidelijk.

Sp_a0605
Het schiet best lekker op.
Gisteren tijdens de bijeenkomst was het weer gezellig. We waren slechts met z'n zessen maar dat maakte het kletsen er niet minder op. Wat is er toch steeds weer veel te bespreken als je elkaar een maand niet hebt gezien. M'n fototoestel had ik natuurlijk toch weer niet bij me.

In de lesruimte viel mijn oog op een nieuwe quilt. Wat leuk, er is exact hetzelfde patroon gebruikt als ik gebruik voor Johan's quilt; een driehoek met een kwart cirkel. Ik had het nog nergens gezien en dan hangt er ineens een quilt met dit voor mij zo herkenbare patroon. Deze quilt is in zwart en wit gemaakt met een rood accent. Leuk om een variatie op dit patroon te zien.
Er lagen weer allerlei pakketten met stofstaaltjes. De één nog mooier dan de ander. Ik had enkele pakketjes uitgezocht en bewonderd tijdens de twee uur dat ik er zat maar tenslotte heb ik alles teruggelegd. Mijn quiltbudget is uitgegeven aan de 4 boeken die ik onlangs heb gekocht, het is even genoeg geweest. Over een tijdje komen er vast wel weer zulke mooie stofstaaltjes voorbij en dan mag ik misschien wel.
Groetjes van Elle.

2 opmerkingen:

Anja.M zei

Dat ziet er al goed uit, leuk die cirkels erin gequilt.

marian'ne m zei

Het wordt prachtig !!
Leuk dat je zo'n soort quilt zag.
Verstandig maar zéér moeilijk iets weer terug leggen ;-)