maandag 8 maart 2010

Eindelijk weer eens NI

In november maakte ik mijn laatste NI blok, nr 22. Na die tijd was ik bezig met Johan's quilt en vond ik geen tijd voor een Nearly Insane blok. Nu kwam de NI koffer weer tevoorschijn. Ik had voor 5 blokken het patroon overgenomen en dus was ik een avondje zoet met het zoeken naar en knippen van de lapjes voor deze 5 blokken. Net zoals de lapjes van m'n nieuwe project (heeft nog geen naam), deed ik ook deze NI blokken in plastic mapjes:
Sp_a0607
Zo is het lekker overzichtelijk en kan ik er makkelijk naar kijken.
Met het oog op het quiltkamp over twee weken vind ik het prettig dat er het één en ander voorbereid is. Maar natuurlijk kan ik er niet afblijven als het zo heerlijk klaar ligt en dus heb ik blok 23 in elkaar gezet:

Sp_a0608
Hier was ik al een lekker eindje op weg en inmiddels is het blok helemaal af, onder de scanner geweest, in mijn foto-album (zie rechterkolom) geplaatst en al vele malen in het echt bekeken omdat ik 'm zo leuk en fleurig vind. Nu ben ik bezig aan blok 24, die heeft 89 stukjes waarvan ik er reeds 30 in elkaar heb zitten. Daar ben ik nog wel even mee bezig.
Ni_23
Zie je wat een kleurverschil er is tussen het gefotografeerde blok en het gescande blok? De foto geeft de kleuren het beste weer. Mijn stoffenvoorraad voor de NI is redelijk beperkt omdat het niet meevalt de juiste kleuren te vinden. Ik hoop binnenkort mijn slag te kunnen slaan omdat het geelgroen echt een voorjaarskleur is. Ik verwacht op de markt nog wel een leuke aanvulling te kunnen vinden. Ook roodviolette lapjes zijn niet makkelijk te vinden. De kleur is al gauw te paars en daarmee vaak ook te blauw. Het is dan wel extra genieten als ik wel een geschikt lapje tegenkom en het is ook echt een speurtocht.

Dit weekend is er ook nog wat gequilt aan Johan's quilt en is er een blok van m'n nieuwe project in elkaar gezet als afsluiting van het weekend.

3 opmerkingen:

Josee Kool zei

Groen met paars blijft een leuke combinatie. Veel plezier met de volgende blokken.

Marjolijn zei

Ja, het was zeker een heerlijk en gezellig weekend. Ik vond het ook heel inspirerend. En wat is het nu leuker een weblog te lezen als je de persoon er achter kent!
Ik kom je vast en zeker vaker bezoeken Elle,
groetjes, Marjolijn

Annita zei

Wat een mooie kleuren heb je gekozen voor je NI.