dinsdag 1 september 2009

De medaillonquilt is AF!

Jawel, het is zover, de medaillonquilt is AF! Wat een heerlijk moment is dat toch als het laatste quiltdraadje wordt afgeknipt. Het proces van het bedenken en uitvoeren is leuk, heel leuk zelfs, maar het moment dat het dan echt klaar is, is toch wel superleuk.
Ik zal 'm eerst eens laten zien:
Cimg2149_3

Het middenstuk staat al een hele poos als kopfoto boven mijn weblog dus hij komt jullie natuurlijk heel bekend voor. Nog even in het kort het verhaal bij deze quilt. Vorig jaar september begon de cursus Medaillonquilt in quiltshop Leur. De cursus wordt gegeven door Meta Blok. Tijdens de eerste les stond het verlengen van een traditioneel quiltblok centraal. Ik koos voor het marinierskompas en verlengde dit blok.
Bij een medaillonquilt is het zo dat je nog niet weet hoe de uiteindelijke quilt gaat worden, je voegt steeds een rand toe en zo bouw je de quilt op.

Cimg2147
Om het middenblok zette ik punten en daarna kwam er een deel waar trapunto in werd toegepast waarmee de quilt weer rechthoekig werd. Het trapunto is een leuke techniek om toe te passen.
Cimg1119

Daarna koos ik weer voor een rand met punten waar een rechte rand onderdoor loopt. In deze rechte rand werd de techniek soft-edge-piecing toegepast.
In de cursus werd vervolgens nog aandacht besteed aan het ontwerpen van quiltpatronen voor de randen.
De cursus was eind vorig jaar afgelopen maar toen was de quilt nog lang niet af. Er kwamen wat andere projectjes tussendoor en de quiltbee van gisteren was voor mij de stok achter de deur om de quilt deze week af te maken:
Cimg2151

Nu moet ik nog een etiket maken en dan kan de quilt gewassen worden.
De bee was gisteren druk, warm en gezellig. Er is weer een groot aanbod van cursussen waarvan gisteren de cursuspresentatie was. Er was het afgelopen jaar door iedereen weer fantastisch gewerkt en er waren weer veel mooie quilts te zien tijdens de show-and-tell. Weer genoeg inspiratie om mee verder te kunnen.
Er kwamen verschillende leuke tassen voorbij en dat bracht me op het idee om van mijn vakantieproject een leuke tas te gaan maken. Daar ga ik nu dus lekker mee aan de slag. De rieten handvaten zijn al van de zolder gehaald dus ik kan meteen aan de gang.

Groetjes.
Elle

3 opmerkingen:

Annelies zei

Wat is hij mooi geworden. Echt schitterend !!

marian'ne m zei

Prachtig !!!

Dacht inderdaad dat die al af was, door de kopfoto.

Mooie vorm heb je er aan gegeven.
En leuk dat er verschillende technieken in verwerkt zijn.

Anja zei

Wauw Elle, hij is echt mooi geworden. Ook qua kleur super.
Fijn gevoel, als het dan klaar is, hè? Mijn strandquilt is ook af. Helaas is m'n fototoestel stuk, maar als ik er effe één van iemand kan lenen ga ik een foto op m'n weblog zetten.
Succes met je andere projecten!