dinsdag 25 augustus 2009

Vakantie(quilt)pret

Zo, we zijn er weer. Terug van een heerlijke vakantie in Italië. Zoals jullie in mijn laatste blogje konden lezen ging er een vakantiequiltpakketje mee. Daar is heerlijk aan gewerkt. De relax-momentjes bij de tent werden al snel opgevuld met het aan elkaar zetten van de driehoekjes. Toen alle driehoekjes tot vierkantjes waren gevormd, kon ik aan de gang met het leggen van leuke vormen. Dat deed ik lekker op een badlaken in de schaduw:
Cimg2032

Toscane is een prachtig gebied. We hebben dan ook veel gezien, ondanks de enorme hitte. Leuke dorpjes en stadjes zoals Volterra, San Gimignano, Bolgheri, Sienna etc.
Tussendoor probeerde ik wat dingen uit met m'n lapjes:

Cimg2034
In Volterra vonden we vrienden terug die we uit het oog waren verloren. We zagen elkaar daarna verschillende keren en dat was ontzettend gezellig.
We gingen regelmatig naar het 'Bounty-strand' in Vada waar de zee helder was en het strand wit.

Cimg1939_2
Het zwembad op de camping (Valle Gaia in Casale Maritimo) zorgde voor de nodige verkoeling en grote 'sop-partijen'. Tja, als je met twee zoons van 11 en 13 in het zwembad bent, dan kan het niet anders of het is steeds stoeien in het water. We kookten heerlijke pasta's en deden de Italiaanse keuken eer aan in leuke kleine restaurantjes.
Cimg1941_2
Na drie weken vakantie zijn alle vierkantjes tot rijen gemaakt en de eerste vier rijen zitten aan elkaar. Nu ligt het thuis op de grond en dat ziet er zo uit:
Cimg2138
Nu is de vraag, ga ik door met deze quilt of ga ik heel hard aan de slag met mijn medaillonquilt zodat ik die volgende week kan laten zien op de bee van Quiltshop Leur. Ik ga eens even bekijken hoeveel werk het nog is. Toen ik vorig jaar september begon met de medaillon, had ik zeker verwacht dat ik het dit jaar augustus wel af zou hebben. Misschien is het nog mogelijk met een eindspurt.
Ik werp nog een laatste blik op mijn vakantieproject, gaat hij even de kast in of toch maar niet:

Cimg2139

5 opmerkingen:

Els zei

Wat een leuke quilt is het zo geworden, ik zou hem afmaken, nu zit je er nog vol van en anders blijft hij misschien liggen in de kast. Ik weet niet of je veel tijd hebt maar de medaillon afwerken zou natuurlijk wel erg leuk zijn voor de Bee.
Groetjes van Els

Thea zei

Wat een variatie mogelijkheden heb je met deze blokken. Ik kan me voorstellen dat je eindeloos aan het schuiven en proberen bent geweest. Maar het resultaat is erg mooi. Ik zou ook kiezen voor nú afmaken......

Annelies zei

Ik vind je quilt erg leuk. Aan welke quilt je wilt werken moet je zelf beslissen. Het belangrijkste is dat je het met plezier doet.

Ingrid. zei

Vooral doorgaan ;-)
Fijne avond , groetjes van Ingrid.

Peti zei

NEE, niet de kast in, veeel te mooi! Maar afmaken van de medaillon is natuurlijk ook goed, het einde in zicht, dan moet het ook gebeuren ;-) Veel plezier, met wat je ook kiest. Groetjes Peti