donderdag 3 september 2009

Heerlijk bezig

Bij binnenkomst bij de Bee afgelopen maandag, kregen we een leuk pakketje. Het is elke keer weer een verrassing wat er in zit. Vorige keer was het een hoesje voor een zeephouder, nu was het een schattig tasje, althans, de materialen ervoor. We moesten er natuurlijk wel zelf mee aan de slag; 16 kleine lapjes, 1 groter lapje en een flink stuk lint.
De 16 lapjes moesten aan elkaar gezet worden tot een vierkant, vervolgens ging dit met de goede kant op het grotere lapje. Naaien en omkeren maar en dan de vier hoekjes omvouwen en vastzetten. Tenslotte het lintje erdoor en kijk eens hoe ontzettend leuk:

Cimg2153
Mijn naaispulletjes zaten in een klein rond blikje (waar van die zuurtjes met poedersuiker inzaten, ken je ze?). Ik kon dit blikje zo in dit tasje zetten, het tasje sluit er mooi omheen:
Cimg2154
Gisteren vond ik op de markt in Den Bosch nog leuke koordstoppertjes en die zitten nu aan de uiteinden van de lintjes. Zij voegen nog een leuk extraatje toe.
Toen ik toch in Den Bosch was, ging ik natuurlijk even langs 'De Quilterij'. Daar kocht ik nog 2 lapjes voor de NI maar daarover volgende keer meer.
Ik vertelde al dat ik de rieten hengsels van een oude tas van mijn oma van zolder gehaald heb, om een tas te kunnen maken van mijn 'vakantieprojekt'. Ik ben nog druk bezig om de rijen aan elkaar te naaien. Ik zal even een indruk geven van het geheel:
Cimg2161_3
Met een theedoek en spelden heb ik alvast wat modellen uitgeprobeerd. Ik gebruik het liefst de hele vierkante lap natuurlijk. Ik wil er niet in gaan knippen als dat niet persé nodig is. Heerlijk om zo te zitten tuttenfrutten. In deze laatste vakantieweek van de jongens neem ik daar heerlijk de tijd voor. Volgende week zal ik me pas weer druk gaan maken om werk en opleiding. Ik ga nog even door. De nearly insane krijgt ook een vervolg maar wel met een flinke wijziging.
Oh ja, het etiket voor de medaillonquilt is ook gemaakt.
Tot gauw.
Groetjes Elle

5 opmerkingen:

marian'ne m zei

Enig zo'n buideltje.

En leuk dat je een tas gaat maken van je vakantie project.
(zag je er lekker aan werken in het zonnetje en er zit een 'andere' man op je kleedje ipv George Clooney !!;-))

Mooi dat je die handvaten weer kan gebruiken.

Annelies zei

Wat een leuk klein tasje !

Balsemien zei

De a zit me dwars vandaag: bamboehengsels

Balsemien zei

Hoi Elle, wat een leuk tasje! Leuk dat je de bamboehengsela van je grootmoeders tas weer gaat gebruiken. benieuwd hoe het gaat worden.
Fijne dag!

Tineke zei

Wat een leuke dingen maken jullie op de bee zeg! Het kleine tasje is een schatje. Ik heb hem ook ooit gemaakt, zal eens zoeken waar ik hem heb! Ik kom zeker terug om te kijken wat voor tas je gemaakt hebt voor de grote hengsels. Fijn weekend!