donderdag 22 oktober 2009

Heerlijk lezen onder een quilt.

Gisterenavond had ik zin in 'een avondje lezen'. Sinds lange tijd had ik weer eens een boek van de bieb gehaald. Ik stond voor een heerlijke keuze; onder welke quilt ga ik lekker liggen? Mijn quilts liggen op een, inmiddels aardige stapel, op de punt van de bank:
Sp_a0510
De onderste twee, voetbalkleed en cheetahkleed behoren mijn jongste zoon toe maar worden ook door de andere mannelijke gezinsleden gebruikt. De bovenste drie zijn 'de mijne'. De sampler van de basiscursus is de meest gebruikte. Hij is lekker groot en ik maak er geen 'zonde' van. Het is gewoon een lekkere gebruikersquilt. De 'Toscaanse Blokken' is een stuk kleiner en geschikt om lekker over mijn benen te leggen. (Dat kreeg ik als goede tip in een reactie op een blog en ik moet zeggen, dat werkt uitstekend). Dan heb ik nog de medaillonquilt, die ik eigenlijk op wil hangen. Juist deze, mooie en daardoor luxe-voelende quilt, koos ik gisterenavond en al gauw vielen, tijdens het lezen, mijn ogen dicht, zo heerlijk lag ik daar. Gewoon genieten.
Nee, daar heb ik geen foto van, maar nog wel een foto van de 5 quilts die op de bank liggen;
Sp_a0511
En NI blok 18 dan, vraag je je misschien af? Daar wordt aan gewerkt hoor, kijk maar, het vordert:
Sp_a0503
Het middenstuk, met nog kleinere driehoekjes dan in de randen, is af en de eerste rand zit er omheen. Gisterenavond had ik dus even geen zin in gepriegel en dus ligt NI 18 nu te wachten in de schatkist:
Sp_a0512
Deze kist is jaren in gebruik geweest voor de 'schatten' van mijn jongste zoon. Nu werd hij afgedankt. Omdat ik een open mandje in gebruik had en deze kist dicht kan (nu even niet) heb ik 'm in gebruik genomen voor mijn NI.

3 opmerkingen:

Isabella zei

Wat lijkt me dat heerlijk om te kunnen kiezen. Hier ligt maar 1 quilt op de bank, de rest hangt aan de muur of heb ik weggegeven.

Josee Kool zei

het is al een behoorlijke stapel met quilts.
lekker lezen daar kan ik ook helemaal van bij komen.

marian'ne m zei

Prachtig blok, wat een priegelstukjes.

Hihi, zag bij Ikea ook die kleuren maar dan bij de thee glazen.
(moet je nu weer terug?)

Heerlijk zo'n stapeltje.
Hier ligt een stapeltje fleece dekentjes en voor mij een box kleedje voor over de beentjes. Ook ik dommel helaas gelijk weg. Daarom overdag met het veel fijnere daglicht véél handwerken deze vakantie week !!;-))