donderdag 15 oktober 2009

'Toscaanse Blokken'

De quilt 'Toscaanse Blokken' mijn vakantieproject, is af, gewassen, inmiddels droog en nu ook op de foto gezet. Het enige wat nog ontbreekt is een etiket.
Sp_a0488
De quilt is 1.12 m bij 1.12 m geworden. Het liefst wil ik quilts waar je lekker onder kunt liggen op de bank en daar is deze te klein voor. Hij zal dus gewoon ergens voor de sier komen te liggen of te hangen.
Sp_a0492
Voor deze quilt heb ik 6 fatquarters gebruikt die ik in een pakketje heb gekocht tijdens de EQC in Veldhoven. De zes lapjes werden tot driehoekjes gesneden: 70 van elk lapje dus 420 in totaal.
Sp_a0493
Tijdens de vakantie in Toscane zijn ze tot vierkantjes en vervolgens tot rijen in elkaar gezet en thuis is het een quiltje geworden die ik meteen heb afgewerkt waardoor ik lekker nog een beetje in de vakantieherinneringen bleef hangen.
Sp_a0494
Tussen de blokken is er in de naad gequilt en verder is elk blok net wat anders gequilt. In de geruite rand heb ik enkel rechte lijnen gequilt. Een heel verschil met het intensieve quilten van de medaillonquilt onlangs.
Sp_a0495
1 blok is onverwachts een klos geworden, zoiets zie je vaak pas op een foto verschijnen terwijl het tijdens het naaien helemaal niet opvalt.
Sp_a0497
Nu heb ik een beetje spijt dat ik geen halve meters stof heb gekocht zodat de quilt een stuk groter zou zijn. Ik weet nu zo ongeveer hoeveel stof ik daarvoor nodig zou hebben, even onthouden voor volgend jaar vakantie, al denk ik wel dat de vakantie dan 6 weken moet zijn ipv 3.
Sp_a0498
Groetjes van Elle
ps. Alle stukjes voor NI blok 18 zijn geknipt en er is een avond geschoven met de kleurtjes. Ik kan 'm nu in elkaar gaan zetten.

6 opmerkingen:

Josee Kool zei

een mooie quilt geworden.ik houd ook erg van deze kleuren.
de maat kan op de bank nét met zitten; geeft net een beetje warmte over de knietjes, hihi.iedere avond wordt er hier zo gezeten.

Suze zei

Hoi Elle,
Mooie quilt hoor en leuke kleuren.
Groetjes Suze
www.suusquilt.blogspot.com

Thea zei

Wat een mooie vakantieherinnering.

Isabella zei

Een mooie quilt met mooie herinneringen heb je gemaakt.

Anja.M zei

Leuke vakantie herinnering, misschien kun je hem over je benen leggen lekker bij het tv kijken, doe ik ook altijd met mijn kleinere quilt.

marian'ne m zei

PRACHTIG geworden.
Weer heel ander effect met de rand er om heen.
Mooi gequilt.

Deze mag wel over mijn knietjes liggen hoor !!;-)
Gebruik nu altijd een boxkleedje.