zaterdag 2 mei 2009

Van Leur naar Veldhoven

Wat een lekker quiltweekendje.
Gisteren naar Etten-Leur gereden vanwege het 25 jarig jubileum van quiltshop Leur. In het trouwkerkje was een tentoonstelling van Toen en Nu. Quilts uit de beginperiode van de winkel hingen naast recent gemaakte quilts. Een leuk overzicht. Voor Wil en Monique van de quiltwinkel is het een fantastische terugblik. Beide liepen stralend en vol plezier en trots rond. En terecht! Ze hebben een prachtige zaak en stralen warmte en gezelligheid uit naar ieder die de winkel een bezoekje brengt. Het trouwkerkje is om de hoek bij de winkel dus na de bezichtiging was er koffie met lekkers in de winkel (en in de gezellige tuin achter de winkel).
Een bezoek aan Leur is altijd de moeite waard.

Vandaag ging ik met mijn gezellige buurvrouw naar Veldhoven. Wat was het leuk van opzet en wat was het de moeite waard! Wat heerlijk om een catalogus te krijgen met een beschrijving van de wedstrijdquilts. Er was ontzettend veel te zien.
Leuk om, de door mij zo bewonderde quilt 'Zomers tuinfeest' van Joen Wolfrom, te kunnen bewonderen.

De enige foto's die ik heb gemaakt zijn van het prachtige werk van Mckenna Ryan. Haar quilts zijn werkelijk plaatjes zoals deze quilt met boerderijdieren:
Sp_a0406
Ook een quilt met uilen was prachtig, de foto is helaas niet zo duidelijk:
Sp_a0407
Het bekijken van de quilts wisselden we af met het slenteren langs de kraampjes. Ik heb veel gekeken en gevoeld maar niets gekocht, gek hè.
We werden door een mevrouw van de organisatie aangesproken vanwege 'onze jonge leeftijd'. We voelden ons enorm gestreeld en stonden de mevrouw natuurlijk te woord. Ze wilde weten wat ons over de streep zou trekken om aan een workshop deel te nemen tijdens deze dagen. We brainstormden daar even over.
De twee dames uit Breda waar ik een tijd geleden op visite ben geweest en prachtige quilts bewonderd heb, waren er ook. Ik vond het enorm leuk om hen te zien en we hebben meteen weer afgesproken om elkaar binnenkort weer te zien. Leuk toch, quiltvriendinnen van 80 jaar. Zo zie je dat leeftijd niet uit maakt als je een passie deelt.
Na deze welbestede dag reden we met een gigantische omweg (omleiding) terug naar Breda waar het eten klaar stond en ik zo kon aanschuiven. Vervolgens luisterden man en zoons naar mijn verhalen en bekeken met gepaste belangstelling naar de catalogus. En nu lekker nagenieten.

3 opmerkingen:

Isabella zei

Wat leuk dat jij een man hebt die wel naar je quiltverhalen luisterd. Die van mij doet dat echt niet.
Jammer dat ik je niet ontmoet heb in Veldhoven. Ik had graag eens met een mede-blogster gesproken.

Katrien zei

Leuk he zo'n dagje Veldhoven.

Annelies zei

Leuk hoor, zo'n gezellige dag !