dinsdag 26 mei 2009

Kleurenblog

Wie mijn post-it briefjes leest, heeft een tijdje geleden kunnen lezen dat ik een tweede blog gestart ben. Deze gaat over de opleiding Kleurenconsulent die ik volg bij de LOI. In februari ben ik hiermee begonnen en het quilten vormde de aanleiding hiertoe. Ik vind zelf dat ik niet zo'n goed gevoel heb voor kleurgebruik en ik wil dit graag ontwikkelen. De opleiding van de LOI leek me leuk om te volgen omdat je zowel theoretisch als praktisch bezig bent met kleur. Inmiddels heb ik heel wat verfjes/kleurtjes gemengd.
Het is elke week behoorlijk veel werk en dat is op dit blog duidelijk te merken. Ik kom minder toe aan het quilten. Daarom vind ik het leuk om jullie een kijkje te laten nemen in mijn andere 'keuken'.
Ik probeer het quilten wel te integreren in de cursus. Zo kreeg ik een opdracht om een compositie te maken met tinten van een kleur gemengd met wit en grijzen. Ik kwam tot de volgende compositie:

A11_oefenopg_12
Nou, een leuk patchworkpatroon toch! Zo zie je dat de opleiding leuk te combineren is met alle mooie patchworkpatronen die er bestaan. Wat dat betreft kan ik nog heel wat composities maken.
Toch is er wel een affo bijgekomen. Het cheetahkleed is inmiddels helemaal af. Wat een werk is het nog om de afwerkbies met de hand vast te zetten. Er leek geen einde aan te komen.
Mijn sampler is zondag gebruikt voor een picknick. Zonde? Nee, juist leuk, maar toch heb ik een plastic zak gelegd onder de kruidenboter en de salade.

2 opmerkingen:

jopie zei

hoi elle,het was weer leuk vandaag, was helemaal vergeten dat je met die cursus van het LOI bezig was, vandaar dat ik er niet naar gevraagd heb maar lijkt me wel leuk !!. Mijn kleurtjes passen perfect bij mijn muren dus het was een goede keus. Jouw lapjes ook goede keus bij thuiskomst??
Groetjes en s6 ermee.

Monique zei

Hoi Elle,

Leuke foto's zeg. Het was een erg gezellige dag.
Vindt je kleurencompositie erg geslaagd. Zie inderdaad al een quilt voor me. Heel kunstig.

Groetjes van Monique en tot september.