donderdag 28 mei 2009

Gezellig dagje.

Het was weer een gezellig dagje met onze quiltgroep. 's Ochtends gezellig met elkaar bij Quiltshop Leur, werken aan ons eigen 'ding'. Heerlijk babbelen over van alles en nog wat. Ook de serieuze onderwerpen worden besproken want de laatste tijd heeft een aantal van ons afscheid moeten nemen van een dierbare. Toch voert de gezelligheid de boventoon. Kom maar even om het hoekje kijken, dan kun je zien hoe het er aan toe gaat:
Woudrichem_022
Beschuiten met muisjes worden rondgedeeld omdat er een kleindochter is geboren. Werkstukken worden bewonderd omdat we elkaar natuurlijk 'heel lang' niet gezien hebben en iedereen thuis heel hard gewerkt heeft..... tenminste.... enkelen van ons. Kijk eens wat Lia heeft gemaakt: Een schaarhoesje en een naaldenmapje, een setje voor zichzelf en een setje voor haar zus. Wij zullen het zelf moeten doen, Lia was wel zo aardig om te vertellen wat de afmetingen zijn die zij heeft gebruikt:
Cimg1356
Jopie was lekker opgeschoten met haar Dear Jane. Ze gebruikt allerlei verschillende stofjes met rozen. Voor de achtergrond gebruikt ze steeds hetzelfde lichte stofje en voor de tussenbaantjes een iets donkerdere tint.
Cimg1357
Razendsnel vliegen de twee uurtjes voorbij. Aan quilten ben ik amper toegekomen, het bewonderen en kletsen namen vrij veel tijd in beslag.
Woudrichem_024
Gelukkig hoefden we deze keer niet naar huis na deze twee uurtjes quilten. We stapten bij elkaar in de auto en reden naar "Schering en Inslag" in Woudrichem. Inderdaad, een quiltwinkel. En niet zo maar één. Eén met een lunchroom. Eerst doken we tussen de lapjes en toen gingen we, net als enkele andere quiltgroepen, lekker lunchen. Dat het quiltwereldje klein is, bleek wel weer toen er verschillende bekenden werden gesignaleerd.
De lekkere salades en broodjes gingen er goed in en het was wederom erg gezellig.

Woudrichem_032
Na de lunch nog even terug de winkel in, ik had nog niet bepaald welke lapjes het echt gingen worden en dat moest nu toch echt in 10 minuten beslist worden. Ik vond blauwe en bruine lapjes voor de quilt voor Johan. Die zal ik binnenkort op de foto zetten.

Woudrichem_033

Tja, en dat was het dan weer voor dit seizoen, wat betreft het quiltgroepje. In september gaan we weer verder en in december doen we met elkaar een workshop Tesselation. Dat is dus weer iets om naar uit te kijken.

2 opmerkingen:

Annelies zei

Ik ben ook wel eens in Woudrichem geweest en heb daar heerlijk op het terras gezeten.
Leuk dat jullie daar met de hele groep zijn geweest.

Peti zei

Dat ziet er gezellig uit bij jullie Bee. het brocantewinkeltje in Woudrichem is ook erg leuk, maar niet altijd open :-(