zondag 3 mei 2009

Nog een keer.

Moe maar voldaan zat ik gisterenavond na te genieten van het dagje Veldhoven. Ik zei tegen Johan dat ik best nog een keer zou willen gaan en ik stelde hem voor dat hij met de jongens zou kunnen gaan zwemmen in Eindhoven. Een lachje was zijn reactie.
Vanochtend zei hij tegen de kinderen: "Mama, heeft een leuk idee....." Eerst werden ze in de veronderstelling gebracht dat ze mee 'moesten' naar het quilten maar toen ze doorkregen dat ze een lekker dagje in de Tongelreep gingen doorbrengen, was het natuurlijk helemaal goed.

Nu moet ik zeggen dat het gisteren, samen met mijn buurvrouw Suzanne, veel gezelliger was, maar ik heb me toch weer prima vermaakt. Ik bekeek op mijn gemakje alle quilts nog eens, genoot nogmaals van de gastcollecties en ik heb vandaag wél dingen gekocht.
Voor Suzanne kocht ik een lapje met poezenkopjes wat uit dezelfde serie komt als het lapje dat ze gisteren gekocht heeft. Dit lapje hadden we, volgens mij, nog niet gezien. Daar ga ik haar mee verrassen als ik opbiecht dat ik nogmaals naar Veldhoven ben geweest:
Cimg1173_2
Vandaag raakte ik in de ban van het vlechtwerk met strookjes stof. Wat een leuke effecten kun je daar mee bereiken. Ik kreeg een mooi japans boek met deze techniek in handen en ik was over de streep. Ik kocht het boek, de biaisbandmaker, het dubbelzijdige plakband en de weefnaalden en ik had het pakketje compleet:
Cimg1169
Zojuist kreeg ik via de mail een vraag of ik een hoesje kan maken voor een digitale camera, dus ik heb toegezegd dat mijn eerste vlechtwerk hiervoor gebruikt zal gaan worden.
Gisteren zag ik leuke lapjes, maar omdat ik geen plannen had om aan iets nieuws te beginnen, liet ik het (braaf) liggen. Nu ging ik overstag en kocht 6 lapjes van de serie waar ik gisteren mijn oog op had laten vallen.
Cimg1170
Toen ik de kleurtjes koos voor mijn Nearly Insane, dacht ik dat paars en groen redelijk 'insane' was. Maar wat heb ik veel quilts gezien in deze prachtige kleuren. De allermooiste was een quilt van Be colourful:
Sp_a0413
Gisteren had ik niet gestemd voor de publieksprijs voor de wedstrijdquilts. Omdat ik een duidelijke favoriet had, heb ik dat vandaag toch maar wel gedaan. Ik vind deze quilt, gebaseerd op werk van Gustav Klimt, prachtig:
Sp_a0409
Gisteren meldde ik al dat ik het leuk vond om één van mijn favoriete werken van Joen Wolfrom in het echt te bewonderen, dus maakte ik daar vandaag ook nog een foto van:
Sp_a0412
Nou, dat was het dan, twee heerlijke quiltdagen. Veel gezien en bewonderd, veel gesnuffeld en gekocht. Nu lekker nagenieten en aan de slag met de aankopen. Daar krijgen jullie binnenkort vast wel iets van te zien.
Tot gauw.
Elle

4 opmerkingen:

Isabella zei

Wat leuk dat je nog eens bent geweest. Zo heb je alles wel heel erg goed kunnen bekijken.

jopie zei

Hoi Elle,
Leuk die dagen in Veldhoven, heb genoten van je verhalen, helaas ben ik de deur niet uitgeweest ( ook niet naar Leur) omdat we aan het klussen zijn (kamer stuuken etc etc). Volgende week ben ik er niet, ik ga vier dagen met een collega naar Londen voor mijn werk.Mijn medaillon is bijna af en de rozen dear jane is bijna af tot en met rij E dus 15 keer 13 vierkantjes en ze zitten ook al aan elkaar. Tot 27 mei, kletsen we weer verder.

jopie zei

in bovenstaand stukje is een foutje geslopen, het moet natuurlijk zijn 5 x 13 vierkantjes.

marian'ne m zei

Hihi, lekker dubbelop plezier !!

Leuke aankopen met een spannende uitdaging het vlechten.
Ben benieuwd.
Lief poezenstofje.

Mooie quilts, leuk al de verschillen te zien.

Veel succes/plezier !!;-)