maandag 20 april 2009

Stukje bij beetje.

Stukje bij beetje is NI blok 8 deze week in elkaar gezet. Al die kleine blokje en driehoekjes... Al die naadjes óp elkaar en soms net ná elkaar... Niet echt een blok om effe snel in elkaar te zetten. Een werkje waar je je aandacht bij nodig hebt. Maar nu is het dan gedaan:
Ni8
Zien jullie dat 1 geruit driehoekje een andere richting heeft, lekker insane, past helemaal bij deze quilt.
Eigenlijk ben ik geneigd om logica te gaan aanbrengen in een blok dat niet symmetrisch en/of niet logisch is. Het is mijn uitdaging om het eens niet precies meetbaar en kloppend te willen krijgen en om juist mee te gaan in hoe de eerste maakster dit ooit heeft gedaan. Wat zou haar motivatie zijn geweest? Wat waren haar gedachten bij het ontwerpen? Waarom trok ze de lijnen niet gewoon door ipv weer een andere verdeling te gebruiken? Hoe...... "Elle.... niet nadenken, niet beredeneren, niet het waarom willen weten, gewoon doen. Gewoon lekker kleurtjes kiezen die je leuk vindt en maken zonder te denken. Oké, de onderkant mag wat donkerder dan de bovenkant als jij dat leuk vindt, maar ook daar doe je niet te moeilijk over. Gewoon lol hebben in het maken van blokken, that's all".

Tja, ik moet mezelf soms toespreken als ik het precies en symmetrisch wil hebben. Eens kijken of ik me echt kan overgeven aan dit insane gebeuren, ik ben benieuwd of ik dat volhoud.
Verder met blok 9 maar eerst weer eens een poosje aandacht voor het quilten van de medaillonquilt want dat ligt nu dus helemaal stil.
Groetjes Elle

2 opmerkingen:

Annelies zei

Ook ik ben zeer geneigd bepaalde blokken te veranderen. Ik heb tot nu toe maar één blok iets qua afmetingen aangepast.
Het is een echt Insane blok geworden !

Anja.M zei

Phoe wat veel stukjes zeg, hij is wel mooi geworden.