zaterdag 28 juni 2008

Het verhaal van De eerste.

Deze web-log lijkt wel een sprookje want ook nu zou ik weer kunnen beginnen met: Er was eens... 13 jaar geleden. De eerste vriendin uit mijn vriendenkring was zwanger en dat vond ik heel bijzonder. Ik wilde iets voor haar maken en dat is deze quilt geworden. Toen ik bij haar op kraamvisite was, wist ik het heel zeker; ik wilde mijn kinderwens ook in vervulling laten gaan. Een jaar later werd mijn eerste kindje geboren.
In een map vond ik alle patroontjes die ik voor deze quilt gebruikt heb, grappig om die na zo'n lange tijd uit het mapje te halen voor deze foto:
Dscn0074
De map waarin ik alle patronen bewaar is een dierbaar iets geworden. Alle werktekeningen, voorbeeldjes, foto's en soms zelf verpakkingen (bv. van borduurpatronen) bewaar ik hierin. Het is dus een map vol herinneringen.
Van deze quilt had ik destijds al foto's gemaakt en die bewaar ik bij de patroontjes zoals jullie op deze foto zien. Leuk hoor, om die boerderijdieren, huisjes, bloemetje, boompje, zon, maan en sterren en zeediertjes weer terug te zien. Deze quilt is eerst gebruikt als boxkleed en hij is dus nog steeds bewaard, dat is leuk. Het babietje van toen is inmiddels een leuke 13 jarige knul geworden.

Een detailfoto uit de quilt
Allerlei_juni_2008_012
Omdat ik pas een weekje aan het web-loggen ben, heb ik natuurlijk nog wel het één en ander te laten zien. Het is nu elke dag weer leuk om een keuze te maken uit dat wat ik heb liggen. Ook de andere vriendinnen hebben na mijn oproepje enthousiast hun foto's toegestuurd van de babyquilts die ik voor hen heb gemaakt.
We komen de zomer dus wel door met
bloggen!

1 opmerking:

Helmie zei

Toen Tom geboren werd kreeg ik de quilt van Elle. Geweldig vond ik dat, zoveel moeite gedaan op zo'n prachtig persoonlijk cadeau! Vanzelfsprekend hebben we de quilt bewaard en wordt hij nog altijd gebruikt, b.v. om lekker op te zitten bij het gamen (vandaar de kreukels... misschien een keertje strijken en een nieuwe foto maken!)Wellicht komt hij over een jaar of 15/20 opnieuw in de box te liggen als Tom zelf vader wordt. Dat zou ik fantastisch vinden. Elle veel succes met je mooie hobbie én je website!