woensdag 22 augustus 2012

Nog meer inspiratie

Ik wil jullie nog een paar foto's laten zien van dingen die ik inspirerend vond voor het quilten. Dus nog meer glas-in-lood en mozaïek. Ik weet niet meer welk gebouw dit is. Door de schaduw is het ook niet zo duidelijk maar mooi was het wel. Ik heb gelukkig een boekje waar heel veel mooie foto's in staan. Dat is eigenlijk een beter naslagwerk dan mijn eigen foto's. 
Dit mozaïek is te vinden op het dakterras van Casa Batllo.
In Park Guel stond een huis met dit dak van mozaïek.
 Hieronder een foto van twee van de vele zuilen die op de eerste etage van het concertgebouw staan. Ik zag een prachtige foto van deze zuilen in een boekje staan en het leek wel een foto van quilts of van gordijnen. Omdat deze zuilen zo hoog staan, kun je ze eigenlijk helemaal niet goed zien. Met de rug tegen het gebouw aan de overzijde van de straat en met inzoomen, lukte het om er twee te fotograferen. Ik zag wel direct inspiratie voor applicatiewerk.

Tja, en dan nu de inspiratie omzetten in daden. Hoe doe je dat? Geen idee. Ik hoop dat dat een beetje vanzelf gaat en dat al mijn quilts een beetje meekrijgen van alles wat ik heb gezien en beleefd. Niet alleen tijdens deze vakantie maar gewoon van elke dag. Elke dag zijn er immers dingen die de moeite waard zijn. 

Groetjes Elle

3 opmerkingen:

Made by Meet zei

Ik was daar een paar jaar geleden met mijn dochter, geweldig allemaal om te zien! Ik ben benieuwd wat je met al deze inspiratie gaat doen!
Fijne avond, groetjes Meta

Anoniem zei

Hallo Elle,

we zagen elkaar vandaag in het Quiltcafé, erg leuk dat je je weblog gaf want het is heel inspirerend en spreekt me nogal aan omdat ik vroeger vaak in Barcelona kwam, ik herken me er helemaal in, ben ook een Gaudi fan. en verder.... maak je prachtige dingen. froetjes van Marry

Anja zei

Wat een moois heb jij allemaal gezien. Ben benieuwd hoe je je hierdoor laat inspireren voor een nieuwe quilt.