maandag 23 januari 2012

Hollen of stilstaan.

Het is hier op quiltgebied altijd hollen of stilstaan. Nadat ik twee weken geen steek had gezet, heb ik gisteren drie projecten onderhanden genomen.
Als eerste werd er een hoes gemaakt voor de kerstkrans a la Supergoof. Zo'n krans vol met spulletjes zet je tenslotte niet zo achter de schotten op zolder. Nee, daarvoor wordt er tijdens de uitverkoop in de Quiltshop een stofje op de kop getikt en er op zo'n zondag als gisteren, een hoes voor gemaakt. Een zak, in dit geval, met een tunnel  en een koord.
Als tweede werd het babydekentje voorzien van een blauwe rand, om het geheel wat te vergroten. De top werd gestreken en ook de achterkant werd gestreken. Toen ik er achter kwam dat ik geen vulling heb voor deze quilt, heb ik de top met achterkant over een stoel gehangen. Daar blijft hij hangen tot ik een lekkere dikke fiberfill heb gekocht.

Gisterenavond was het dan toch echt tijd om te beginnen met het quilten van de Meadow Breeze. Ik quiltte om alle geappliceerde delen heen en daarna schoof ik steeds een halve centimeter op. Dat ging lekker vlot: een dunne vulling en geen naden om doorheen te quilten.

Het was heerlijk om weer zo lekker bezig te zijn met de lapjes en de diverse werkstukken. En nou maar zorgen dat ik in beweging blijf en niet weer stil val. 

Groetjes Elle

3 opmerkingen:

Gert zei

Zo, jij bent lekker bezig geweest zeg. Leuk om te lezen. Het ziet er allemaal prima uit. Wat ziet het quiltwerk van je Meadow Breeze er ook mooi uit. Ik wil in de toekomst ook meer gaan appliceren, en daarna lijkt deze manier van quilten mij erg leuk om te doen. Veel plezier met je projecten.

Anja zei

Ik heb dat ook altijd hoor, soms heb je gewoon even een pauze nodig,of tijd voor andere dingen.
Je quiltwerk ziet er mooi uit!

Hennie zei

Goed bezig ! ! !
Je Meadow Breeze wordt hartstikke mooi.

Fijn weekend Hennie.