woensdag 11 januari 2012

Knappe uiltjes.

Tijdens een weekje wintersport wil je natuurlijk ook een handwerkje mee. Tenslotte zijn de ski-liften om 16.00 uur gesloten en wacht er nog een lekker lange avond in het appartement. Als voorbereiding op de vakantie had ik de Meadow Breeze gesandwiched. Helaas kwam ik er op de avond voordat we gingen, achter, dat ik geen wit quiltgaren meer had. Ik moest dus op de valreep nog wat anders verzinnen. 

Ik pakte 1 van de vele leuke pakketjes met stofstaaltjes en bedacht wat ik er mee kon doen.
De stofjes die ik koos, vroegen er om, om verticaal verwerkt te worden. Ik besloot dan ook om 5 lapjes in smalle banen te snijden en ze vervolgens lukraak in stukken te knippen. De uiltjes hield ik natuurlijk heel. 
In de auto op de heenreis naaide ik stroken met van elk van de vijf lapjes, 1 stuk. Dit herhaalde ik drie keer zodat ik drie stroken had met de zelfde volgorde maar dan een stukje verspringend. Is dit te volgen? (Het is op de foto ook niet goed te zien omdat de banen over elkaar heen gelegd zijn).

Elke baan met drie stroken is net weer wat anders waardoor er een, nogal bont geheel ontstaat en dat is nog zachtjes uitgedrukt. 

Als ik alle 8 de banen klaar heb, knip ik ze allemaal door, om er een uiltje tussen te kunnen zetten. Ik kan het zo doen dat alle uiltjes op 1 tak lijken te zitten. Omdat het geheel wel erg bont is, zet ik er misschien nog effen bruine banen tussen. Ik zie het nog wel.

Ik ben hier, tussen het skiĆ«n door, dus lekker mee bezig geweest in Oostenrijk. We zijn niet ingesneeuwd maar hebben wel last gehad van het slechte weer, twee dagen waren de liften gesloten. De andere vier dagen hebben we wel lekker geskied al was het zicht soms erg slecht door mist, sneeuw en harde wind. Dat maakte het af en toe best spannend. De heerlijk verse sneeuw die als watten onder de skie's voelde, maakte veel goed. Heerlijk was dat. 


Elle

2 opmerkingen:

Anja zei

Ik ben benieuwd naar het resultaat. Wordt vast leuk met die uiltjes en de fleurige lapjes.

Betsie Meijer zei

Hallo, mijn excuus dat ik niet op dit berichtje reageer.
Sanoma heeft ons op alle mogelijke manieren geschoffeerd en doet dat nog steeds. Hiermee maakt een groot bedrijf misbruik van haar macht.
Als wij dit toelaten komt niet alleen Sanoma hiermee weg maar is dit tevens een boodschap voor andere bedrijven: zij weten dan dat de klanten toch niets zullen ondernemen. Dan kan het om bedrijven gaan die diensten of producten aanbieden die veel belangrijker zijn dan onze blogs.
Dit is ontoelaatbaar, maar ieder individu alleen staat machteloos. Om die reden hebben Margo en Roberto het initiatief genomen een groep te vormen die gezamenlijk kan optreden. Wij willen je vragen je hierbij aan te sluiten.
Je zult het misschien te druk hebben om iets te doen, dat is geen bezwaar. In een groep zijn er altijd enkelen die handelen namens de hele groep. Hoe groter de groep is hoe slagvaardiger hij kan opereren, hij kan ook individuele acties ondersteunen.
Wanneer je de acties van Sanoma ontoelaatbaar vindt en je bij de groep wilt aansluiten kun je dit als volgt kenbaar maken: reageren onder het bericht: http://uitwijkpost.wordpress.com/2012/01/12/handtekeningenactie-gedupeerden-van-webstreepjelog/
Een prettig en ontspannen weekeinde.
Groet