dinsdag 17 januari 2012

Nachtje weg

Vanacht sliep ik in een geweldig leuke B&B in de buurt van Heerenveen. Omdat ik vandaag in Heerenveen moest zijn, besloot ik om er een overnachting aan te koppelen zodat ik vanochtend niet in alle vroegte een uur of drie in de auto zou hoeven zitten. Omdat ik zo'n enorme held ben, durf ik niet alleen naar een hotel te gaan en ook niet in een B&B die een gastenverblijf achter in de tuin heeft. (Dan lig ik daar in m'n eentje en weet ik zeker dat ik geen oog dicht doe). Ik zocht dus een B&B met een kamer op zolder en die vond ik bij de familie Rodenhuis in Rohel
Precies wat ik zocht. Er was nog zo'n klein kamertje en ook nog een prachtig grote tweepersoonskamer met een loggia. Voor mij was dit kamertje prima.

Een prachtig nieuwe badkamer stond geheel tot mijn beschikking.

Vanochtend stond er een fantastisch ontbijt voor me klaar waarvan alles niet eens op deze foto paste. Zo mis je hier het heerlijke suikerbrood en de jus d'orange. En waar keek ik op uit:

Op dit prachtige bevroren Friese landschap. Ik kan je vertellen dat ik de dag wel eens slechter begonnen ben. Toen ik bij mijn auto kwam, bleek de heer des huizes een laken over mijn voorruit gelegd te hebben wat me krab-werk bespaarde. Wat een service. 
Binnen 10 minuten was ik vervolgens op plaats van bestemming. Heerlijk fris en uitgerust kwam ik daar aan. 
Dit heerlijke adresje houd ik in gedachten.

Groetjes Elle

4 opmerkingen:

marjolijn zei

Het is ook heel mooi in het noorden van het land. Je hebt in ieder geval een prima adres gevonden! Leuk om te onthouden.
In juni is er een leuk en groot Quiltfestival in Groningen. Misschien om dat te onthouden?
gr. Marjolijn

Anja zei

Heerlijk toch, zo'n nachtje weg? Ik ging met mijn 3 zussen vannacht in een hotel, ook heel leuk!

Gert zei

Dat klinkt als een prima adresje. Als wij binnen Nederland ergens naartoe gaan, zitten we ook het liefst in een B&B: dit is altijd toch een stuk leuker en persoonlijker dan in een hotel.

Appie Rodenhuis zei

Heel toevallig ontdekte ik dit berichtje op je blog. Wat een mooie complimenten. Ons streven is de gasten een zo'n prettig mogelijk verblijf te bieden. We vinden het gezellig om gasten te ontvangen en vaak ontstaan er leuke gesprekken.

Veel groeten uit Rohel !
Jan en Appie Rodenhuis