zaterdag 23 juli 2011

In Engeland

We zijn alweer bijna twee weken onderweg en op quiltgebied hebben we het hoogtepunt zeker wel gehad; Vorige week hebben we namelijk 'Cowslip Workshops' in Launceston bezocht. Enige maanden geleden stond in de Quiltmania een artikel over dit ontzettend leuke adres en dat heb ik toen meteen genoteerd. Ik wist toen nog niet of we daar in de buurt zouden komen. Ons tweede vakantie-adres bleek echter op een half uur rijden te liggen.
Dit is een adresje waar je nooit toevallig bij uit zou komen want het ligt erg afgelegen. Toch reden we met drie auto's achter elkaar het zandpadje op dat naar de winkel en tearoom zou leiden, er waren dus duidelijk meer mensen die van het bestaan op de hoogte waren. Toen we de tearoom binnenstapten zagen we dit:
P1010140
Dat beloofde veel goeds! We bestelden wat lekkers en ik genoot ondertussen ontzettend van het moois om ons heen.
P1010136
De baquette Bacon, lettuce, tomato ofwel BLT, de scones, de Jack Potato ... we lieten het ons allemaal goed smaken. Zie je het servies hierboven? Het is het eigen servies van Cowslip Workshops, erg leuk!
P1010137
Na de lunch was het dan toch tijd om de winkel te gaan bezoeken. Daarvoor moesten we de tearoom uit en door de regen naar de volgende 'stal' op het erf. Een leuke blokhut vol met bloemen bleek de winkel te zijn. Eenmaal binnen bleek het een eldorado voor quilters te zijn. Kom maar kijken:
P1010152
Lapjes, bandjes, kantjes, pakketjes, er was vanalles te vinden. Overal stonden gezellig gevulde manden met de heerlijkste quiltspulletjes. Ook serviesgoed was er in vele soorten en maten te verkrijgen:
P1010158
Hoewel ik geen echt doel voor ogen had, groeide het stapeltje fatquartertjes al gauw uit tot een stapel. Met 14 lapjes in totaal kwam ik bij de kassa terecht. Met mijn waardevolle tasje liep ik de winkel uit waar ik door mijn DH op de foto werd gezet:
P1010170
Zijn jullie benieuwd wat er in het tasje zit? Ik zal het even laten zien:
P1010173
Het viel mezelf op dat het voornamelijk zachte kleurtjes zijn en dat er veel blauw in zit. Het meest rechter stofje kan ik gebruiken bij mijn Engelse bloemetjes. 
Inmiddels was het opgehouden met regenen zodat we nog konden genieten van de prachtige tuin die achter het theehuisje lag:
P1010143
Voorbij het prieeltje was het uitzicht helemaal geweldig, je zou toch zo'n uitzicht hebben vanuit je tuin:
P1010148
Zucht, wat was dit een geweldig bezoek: de tearoom, de winkel, het uitzicht, de bloemen, de gezelligheid en niet te vergeten de lapjes. Het was een heerlijk dagje uit. 
Met de Engelse bloemenquilt gaat het ook goed, daarover een andere keer meer.
Groetjes Elle

10 opmerkingen:

PetraM zei

Dat ziet er goed uit en wat geweldig dat jullie het gevonden hebben en er heerlijk hebben geluncht. De aankopen die je hebt gedaan zien er erg mooi uit. Nog een fijne vakantie verder.

jopie zei

leuk elle, ik wil er ook naartoe :-)

Josee zei

Mmm,wat een heerlijk vakantieverhaaltje. Ik hoop dat je ook op Dartmoor bent geweest. Fijne tijd nog.

martine zei

Leuk winkeltje in een mooie omgeving.
Nog fijne vakantie.

Gert zei

Wat een heerlijk bezoekje zeg. Leuk!

q.lodge gerda zei

En zo heb je er dankzij onze heerlijke hobby weer een prachtige herinnering bij. Doe je goed!

Heleen zei

Dat ziet er gezellig uit! Het lijkt luilekkerland wel! Die dubbel wedding ring op de bovenste foto vind ik gaaf!!Prachtig die stofkeuze. Fijne vakantie!

Marjolijn zei

Wat een eldorado! Kan me voorstellen dat dit je hoogtepunt van de vakantie was. Ook leuke omgeving en lekker voor de "boys".
gr. Marjolijn

Ineke van den Akker zei

Als ik dit allemaal lees kan ik best een beetje jaloers op je worden. Wat fijn dat jullie zo'n heerlijke vakantie hebben gehad. Ik ook hoor. Maak je geen zorgen. Die lapjes winkels zijn zooooo leuk!
veel liefs,
Ineke

how to track a mobile phone zei

good content