vrijdag 13 mei 2011

Quilt voor Peru

Het is alweer een poosje dat ik iets heb verteld over het project van de Boeimeerquilters uit Breda. We hebben een tijdje geleden besloten dat we met elkaar graag een quilt voor een goed doel willen gaan maken. Inmiddels zijn we al een aardig eindje op weg en ook het doel is bepaald: een kindertehuis in Peru. Er zijn contacten met iemand die daar regelmatig heen gaat en inzamelingen doet om het tehuis te voorzien in bepaalde behoeften. Een quilt zal daar zeker goed terecht gaan komen. 
Gisteren heb ik geen foto's gemaakt maar twee weken geleden wel. We hebben toen bepaald dat de blokken op de punt gezet gaan worden, zo:
CIMG4536
In de achterliggende weken zijn de blokken tot rijen genaaid door diverse leden. Gisteren hebben Annie, Ann, Ria, Adrie en ik (vergeet ik iemand?), paarse driehoeken aangezet en in de komende twee weken zullen de rijen aan elkaar gezet worden door Alma en Jeanne. Over twee weken kunnen we de laatste paarse driehoeken eraan zetten en het geheel nog voorzien van een paarse rand. 
De achterkantstof is ook al uitgezocht en Alma zal voor vulling zorgen. Thea heeft zich al aangemeld voor het quiltwerk. Dat gaat dus helemaal goed.
CIMG4537
Deze groep, die begonnen is als inloopgroep, begint inmiddels aardig vaste vorm aan te nemen omdat toch steeds dezelfde mensen terugkomen. De groep bestaat nu uit 17 leden. Dat lijkt misschien veel maar niet iedereen is er altijd en we hebben een heerlijke grote ruimte tot onze beschikking waar ook nog grote tafels apart staan waarop gesandwiched kan worden. Het is altijd erg gezellig. Mocht je interesse hebben, je mag nog steeds binnen komen lopen op donderdagochtend in de oneven week in Steunpunt Boeimeer aan de Langendijk in Breda.
Groetjes Elle

Geen opmerkingen: