zondag 29 mei 2011

Leuke en lekkere middag

Hanneke Michielsen uit Oosterhout wordt binnnenkort 65 jaar. Zij had wel een heel bijzonder idee voor haar verjaardagfeestje. Ze nodigde quiltsters uit om deze middag naar Oosterhout te komen om tijdens een high-tea, een vlinderblok te maken voor 'Jopies Dromenquilts'. Hanneke kwam met dit idee tijdens het quiltweekend van Quilt-it en Dotty. Dorry en Jose boden hun hulp aan en waren ook aanwezig, deze middag. Jopie was er zelf ook en verder nog een flink aantal enthousiaste quilters onder wie mijn buurvrouw en ikzelf. De totale opbrengst van deze middag was 30 blokken, echt geweldig. Veel mensen brachten al een blok mee en velen kregen deze middag hun blok nog niet helemaal af en zullen die binnenkort vast naar Oosterhout sturen. 
Hanneke liep stralend rond in het gezelschap van dochters en kleindochters. De pers was aanwezig, er werden quilts geshowd die gisteren geschonken zijn aan de stichting. Alma (van onze donderdaggroep) schonk nog twee babyquiltjes en dit alles vond plaats tijdens het nuttigen van heerlijke hartige en zoete hapjes. 
Een leuke, productieve en fijne middag.
Hanneke bedankt en natuurlijk van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
Zogauw ik ergens een foto zie opduiken van deze middag, dan plaats ik die op mijn blog.
Groetjes Elle

2 opmerkingen:

martine zei

Wat een leuk idee zo je verjaardag te vieren.

Hanneke Michielsen-Schook zei

Hoi Elle,
Vandaag nog eens nagenoten van de high-tea en wat daar dan verder van komt.
Gek maar waar: op de werkelijke dag van mijn verjaardag (14/6) lag ik in het ziekenhuis in Breda. Acute galblaasontsteking... en nu ben ik thuis aan het opknappen en moet de boosdoener er nog uit. Wel lekker even tijd om met stofjes bezig te zijn...
De high-tea van 29 mei bracht tot nu toe 44 vlinderblokjes op en het winkeltje van de kleindochters ruim e.80,-
De hapjes waren een presentje van mijn Theo en de drankjes heb ik betaald uit de opbrengst waarvan dus de ruim e.80,- overbleef.
Nu het laatste nieuwtje: van 9 t/m 11 sept. a.s. is in het Oostquartier in Oosteind een expo van de oosteindse amateurkunstenaars en ik ben gevraagd om voor 11/9 een patch/quilt/applicé-dag mee te organiseren.Met info voor nieuwe quilters/exposeren van eigen werk/werken aan eigen werk en/of een uiltjes-blokje maken voor Jopie.
Heb je zin om ook te komen? Of hebje iets voor de expositie? Laat maar even weten.
Ook wil ik graag naar de inloop in Breda komen. Volgens mij is dat iedere oneven donderdagmiddag. Klopt dat en hoe laat is dat?
Ik hoop dat je niet met vakantie bent en ik hoor graag iets van je.
Hartelijke groet
Hanneke